Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Zwolle verbetert kruispunt Burgemeester Van Roijensingel – Stationsweg

Zwolle – De gemeente Zwolle verbetert van maandag 9 mei tot vrijdag 20 mei het kruispunt Burg. Van Roijensingel – Stationsweg voor alle gebruikers van de buitenruimte. Het werk veroorzaakt hinder voor het verkeer. Verkeersregelaars ter plaatse zorgen dat het kruispunt toegankelijk blijft. Om de overlast te beperken wordt er uitsluitend buiten de spits gewerkt tussen 09:00 en 15:00 uur.

De gemeente Zwolle verbetert met grote en kleine aanpassingen de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in de stad. Aan de zuidzijde van het kruispunt van de Burg. Van Roijensingel met de Stationsweg liggen op dit moment witte plakbanden en staan plantenbakken. Deze objecten zorgen ervoor dat het verkeer vanuit de richting Willemskade de onlangs heringerichte Stationsweg veilig inrijdt. In de toekomst wil Zwolle ook de Burg. Van Roijensingel grondig aanpakken. Omdat het nu nog niet duidelijk is wanneer de herinrichting van de Burg. Van Roijensingel gaat plaatsvinden, verbetert de gemeente de huidige situatie van het kruispunt. Over de nieuwe situatie hebben de buurtbewoners meegedacht.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Verbeteren kruispunt

De aannemer van de gemeente start op maandag 9 mei met het weghalen van de plantenbakken en het asfalt tussen het trottoir en de witte plakbanden. Hier maakt men groenvakken van. De witte plakbanden worden vervolgens vervangen door een nieuwe stoeprand die de groenvakken gaat omlijsten. Er wordt daarnaast een oversteekvoorziening over de Burg. Van Roijensingel gemaakt aan de westzijde van het kruispunt. Tevens wordt er een plek voor bezorgdiensten gerealiseerd die ook gebruikt kan worden als een plek voor tijdelijk parkeren van een deelscooter. En als laatste brengt de aannemer de beplanting aan in de nieuwe groenvakken.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Hinder voor verkeer

Het werk veroorzaakt hinder voor het verkeer. Tijdens de activiteiten rijden het fiets- en gemotoriseerd verkeer om het werkgebied. De Van Nagellstraat is alleen bereikbaar via de Zeven Alleetjes. Dit is nodig zodat de mensen van de aannemer er veilig kunnen werken. Verkeersregelaars zorgen ter plaatse dat het kruispunt Burg. Van Roijensingel – Stationsweg toegankelijk blijft.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button