KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Padellen bij Tennisclub Ittersum

Zwolle – Liefhebbers van padel kunnen deze populaire sport binnenkort ook beoefenen in Zwolle-Zuid. Zaterdag 14 mei om 11.00 uur verricht wethouder Michiel van Willigen (wijkwethouder Zwolle-Zuid) de feestelijke opening van twee padelbanen bij TC Ittersum.

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. Op dit moment zijn er circa vijfhonderd banen op tweehonderd verschillende locaties. TCI peilde in december 2020 met een enquête de belangstelling van de leden. Daaruit werd duidelijk dat er grote interesse was voor deze sport. Voor de padelcommissie was dat het groen licht om in samenspraak met de leden een concreet plan te ontwikkelen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Voor leden en niet-leden

“We zijn en blijven in de eerste plaats een tennisvereniging. Padel geeft een mooie, eigentijdse meerwaarde aan ons tennispark. Zowel leden als niet-leden kunnen er gebruik van maken”, aldus het voorzittersduo Agnes Klijnstra en Anja Holtkamp van TCI.
De padelbanen staan bij de entree van het tennispark. Om ruimte te maken voor de banen, moest een deel van het terrein worden heringericht. Voorafgaand aan de officiële opening hebben TCI-leden de gelegenheid om te proefspelen.

Programma

Op de openingsdag zijn belangstellenden van harte welkom vanaf 10.30 uur. Na de officiële opening om 11.00 uur kan het publiek onder het genot van een hapje en drankje en muziek genieten van een clinic door World Padel en deelnemen aan de verloting van een padelracket.

Gerelateerde artikelen

Back to top button