Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle Unlimited stopt, deel evenementen gaat verder onder Productiehuis De Verhalenboot

Zwolle – Na het stopzetten van haar festivals in de zomer, houdt stichting Festivalplatform Zwolle Unlimited binnenkort ook op te bestaan als organisatie. De stichting kon niet meer rekenen op voldoende gemeentelijke subsidie voor haar gratis of goedkope culturele evenementen in de binnenstad. Gelukkig blijven sommige van haar evenementen wel doorgaan, dankzij de steun van andere partners. Deze evenementen worden voortaan georganiseerd door Productiehuis De Verhalenboot, de vaste partner van Zwolle Unlimited.

Het zo bekende festival Zwolle Unlimited (Tussenland) komt niet meer terug. Maar Productiehuis De Verhalenboot heeft al een aantal leuke nieuwe evenementen en activiteiten gepland voor de komende maanden. Hieronder vind je een overzicht van wat je kunt verwachten.

Makersfestival

Het scholengedeelte van het Makersfestival Zwolle wordt momenteel verzorgd door Productiehuis De Verhalenboot, dat de artistieke leiding op zich neemt. Dit evenement brengt techniek, kunst en cultuur samen, met de ondersteuning van diverse technische bedrijven en scholen.

Festival Nemia

Ook Festival Nemia keert dit seizoen terug, een festival dat speciaal voor kinderen wordt georganiseerd. Dit cultuureducatieproject wordt uitgevoerd in samenwerking met Onderwijsroute &Jij, onderdeel van Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio. Met de steun van OOZ kan dit festival, zij het op bescheiden schaal, doorgaan. Geweldig nieuws!

Audiotours in Zwolle en omgeving

De populaire audiotours blijven beschikbaar. Deze historische en verhalende routes zijn tot stand gekomen dankzij samenwerkingen met diverse partners. Het doel van deze audiotours is om mensen opnieuw te verbinden met hun omgeving en geschiedenis, waardoor ze het hele jaar door een perfecte activiteit vormen.

Ik TOON op de stoep

Met de steun van Stadkamer kan het sympathieke evenement “Ik TOON op de stoep” doorgaan. Kunst en cultuur worden letterlijk naar jouw stoep gebracht. Drie platte wagens vol artiesten en strobalen vormen een vrolijke, muzikale karavaan die gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert.

Vintage & Fun

Een nieuwe toevoeging aan ons programma, op de zaterdagavond tijdens Festival Nemia. Een avond vol vintage plezier in de zomerzon, met muziek uit de jaren dertig tot vijftig van de vorige eeuw. Dansen onder de kastanjeboom naast de oude stadsmuur, mannen in stijlvolle pakken rechtstreeks van de barbier en vrouwen in hun prachtigste jurken. Samen proosten, luisteren en ouderwets genieten van de sfeer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button