Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle trapt NK Tegelwippen af met Groen Spreekuur voor inwoners

Zwolle – Op woensdagmiddag 22 maart, Wereld Waterdag, vindt de Zwolse aftrap van het NK Tegelwippen 2023 plaats. En wel met een Groen Spreekuur voor inwoners, bij boerderij Dijklandhoeve in Zwolle. Vier groencoaches zitten dan klaar om inwoners praktisch en persoonlijk advies te geven hoe zij hun tuin groener en klimaatbestendiger kunnen maken. Inwoners moeten wel een foto meenemen van hun eigen tuin én vooraf een tijdslot van 20 minuten boeken.

Het NK Tegelwippen sluit goed aan bij de klimaatdoelstellingen van Zwolle. Dat is: met inwoners aan de slag om zoveel mogelijk stenen te vervangen door groene (gevel)tuinen. Zwolle deed al twee jaar mee en boekte mooie resultaten. Dit jaar gaat Zwolle met veel andere gemeenten de strijd aan van 21 maart tot en met 31 oktober. Op 22 maart is de aftrap met het Groene Spreekuur om inwoners op weg te helpen.

Het Groene Spreekuur

Het Groene Spreekuur wordt gehouden door Team Klimaat Actief en is bedoeld voor iedereen die meer groen in de tuin kan gebruiken en wil helpen om de stad meer als een spons te laten werken. Inwoners wordt gevraagd om vooraf een foto van de eigen tuin te maken en mee te nemen. Daarmee kunnen de groenadviseurs praktisch en persoonlijk advies geven voor een groene en ook onderhoudsvriendelijke tuin. Aanmelden voor een gesprek van 20 minuten met één van de coaches kan tot uiterlijk 20 maart via www.climate-campus.nl/groene-spreekuur.

Klimaatwethouder Arjan Spaans geeft om 14:00 uur het startsein voor het NK Tegelwippen en het Groene Spreekuur door een foto van zijn tuin te overhandigen aan een van de groencoaches. Inwoners, met een boekingsbevestiging en foto van hun eigen tuin kunnen zich melden op woensdag 22 maart tussen 14.00-20:00 uur bij Atelier Tink, in de deel van Dijklandhoeve, Luttekeweg 1 in Zwolle.

Inwoners krijgen meer informatie en kunnen een persoonlijk tijdslot boeken op: www.climate-campus.nl/groene-spreekuur. Meer informatie over NK Tegelwippen op www.zwolle.nl/nk-tegelwippen-wat-is-dat

Gerelateerde artikelen

Back to top button