Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle tintje groener met Mobipunt

Zwolle – Zwolle wordt met de komst van een Mobipunt weer een tintje groener. De eerste ‘groene’ parkeerhub wordt binnenkort feestelijk geopend in de Van der Laenstraat in Assendorp. Het Mobipunt biedt ruimte voor parkeren op afstand en opladen en wordt op 21 december feestelijk geopend.

Assendorp is een wijk vol groendoeners. Een van hun wensen is om op afstand te parkeren en de vrijgekomen ruimte te vergroenen. Op de wenslijst staan zes parkeerhubs, waarvan de eerste op 21 december door wijkwethouder René de Heer wordt geopend.

Initiatiefnemer gemeente Zwolle pakt samen met partners ‘50 tinten groen Assendorp’ en Climate Campus feestelijk uit met een lotto en kerstbomenactie.

Inwoners die op afstand gaan parkeren komen in aanmerking voor een kerstboom, die in een houten bloembak op de vrijgekomen plek wordt geplaatst. Bovendien komen zij en andere autobezitters op de dag van de opening in aanmerking voor leuke prijzen; hun auto doet mee aan een kerstlotto.

“Tijdens een wijkenquête kwamen we er achter dat de helft van de Assendorpers op afstand wil parkeren. Men wist echter niet waar. De parkeerplaats aan de Van der Laenstraat was niet uitnodigend”, legt mobiliteitsmakelaar Arjan Broer uit.

De parkeerplaats kreeg een make-over. Er kwam een nieuwe ingang, betere verlichting en er werd ruimte gemaakt voor fietsen. In de toekomst is er wellicht ruimte voor meer oplaadpunten, deelauto’s, deelfietsen en pakketkluizen. ’50 tinten groen Assendorp’ zorgt voor een groene uitstraling. Weinig lijkt de Assendorpers nu in de weg te liggen om hun straat autoluw te maken.

Mobiliteitsmakelaar Broer wil gedurende een pilot van zes maanden 60 huishoudens enthousiast maken voor afstandparkeren. Lukt dat, dan wordt het Mobipunt-concept in andere delen van de wijk gekopieerd.

De gemeente Zwolle is bereid in 2020 nóg twee parkeerhubs in Assendorp te realiseren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button