Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle Pride hoopt op acceptatie, respect en verbinding ‘Does lief naar mekaar’

Reportage: Marijn Joop

Zwolle – ‘Does lief naar mekaar!’. Deze woorden sprak organisator Niek lá Mon donderdagavond tijdens de opening van het nieuwe vierdaagse Zwolle Pride festival. Het feest in de stad Zwolle vraagt aandacht voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap.

In de oude Statenzaal in de Diezerstraat is een besloten feestje als aftrap van de Zwolle Pride dagen. Lá Mon hoopt dat mensen zich met Zwolle Pride nog meer gaan vinden en gaan verbinden.” Uiteraard gaat het bij de opening ook over acceptatie en respect.”Does lief naar mekaar, ik hoop dat Zwolle, en de regio waar het geloof een grote rol speelt, inclusiever gaat worden. Dat we beter gaan samen leven naast elkaar, in een gemeenschap die steeds harder aan het worden is.”

Gina Maria, benoemd als BurGAYmeester van Zwolle Pride, noemt het vooral een feest om de inclusiviteit te waarborgen: “Dat wij elkaar allemaal zien als mensen en elkaar niet een stempel geven. Ik denk dat we echt wel bewuster kunnen worden van het feit dat mensen gewoon anders zijn en dat je echt als persoon je best moet doen om anderen te accepteren.”

Na de besloten aftrap in de Statenzaal was er een Kick-Off Party in café Woodies aan de Melkmarkt. Daar vlogen de ballen in het rond tijdens een spetterende roze bingo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button