BinnenstadKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVerkeer

Verkeersmaatregelen tijdens Stadsfestival

Zwolle – Van vrijdag tot en met zondag vindt in Zwolle het Stadsfestival plaats. Het festival wordt dit jaar gehouden op de Potgietersingel, Blijmarkt en het Grote Kerkplein. Tijdens het festival gelden diverse verkeersmaatregelen.

Potgietersingel

Vanaf woensdag is er op het parkeerterrein Potgietersingel een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Vanaf vrijdag acht uur tot en met maandagavond zes uur is parkeren op de Potgietersingel niet meer mogelijk. Ook is de toegang van Park Potgietersingel ter hoogte van Sassenpoortenbrug afgesloten. Voor voetgangers blijft het park wel toegankelijk.

Blijmarkt

Vanaf donderdag kan het bestemmingsverkeer hinder ondervinden aan de Blijmarkt ter hoogte museum De Fundatie. Dit vanwege de opbouwwerkzaamheden van het festival. Tijdens de voorstellingen op vrijdag en zaterdag is de Blijmarkt is afgesloten voor al het verkeer tussen acht uur en elf uur ’s avonds. Op zondag tussen één uur ’s middags en negen uur ’s avonds. Voor doorgaand gemotoriseerd verkeer naar de binnenstad is er een omleidingsroute via de Burgemeester van Roijensingel.

Grote Kerkplein

Op vrijdag en zaterdag zijn de Blijmarkt, Koestraat, Praubstraat, het Grote Kerkplein en de Sassenstraat afgesloten voor het verkeer. Het bestemmingsverkeer is hiervan uitgezonderd. De wekelijkse vrijdagmarkt op het Grote Kerkplein wordt verplaatst naar Luttekestraat.

Fietsenstalling

Voor fietsers is er een tijdelijke fietsenstalling op het parkeerterrein bij het stadhuis aan de Goudsteeg. Deze is in plaats van de locatie Grote Kerkplein. Andere beschikbarefietsenstallingslocaties zijn aan het Rodetorenplein, Meerminneplein, Gasthuisplein en aan de Pletterstraat. Deze laatste is alleen geopend op vrijdag en zaterdag.

Taxi’s

De route Blijmarkt, Praubstraat en het Grote Kerkplein zijn vanaf vrijdagmiddag vier uur tot zondagavond negen uur afgesloten voor taxi’s. De reguliere taxistandplaatsen blijven beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button