LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle na Amsterdam de stad met meeste noteringen in Misset Koffie Top 100

Liefst zeven Zwolse zaken in de ranglijst.

Zwolle – Maar liefst zeven Zwolse koffiezaken staan in de nieuwe Koffie Top 100 van horecavakblad Misset. Dat bleek maandagavond toen de lijst met de 100 beste koffie serverende horecabedrijven in Nederland gepresenteerd werd. Voor Zwolle doet koffiezaak Bar & Brood het het beste. Zij staat op nummer 10.

De horecazaak aan de Nieuwe Markt stond al jaren in de Koffie Top 100 met bonen van de Zwolse koffiebrander Mocca d’Or, nu zijn die van Peeze. ‘Mocca d’Or zit hier in Zwolle en heeft daarom hier veel klanten. Wij willen ons graag onderscheiden.’ aldus barista en eigenaar Laura Kappert van Bar & Brood.

Everyday Bread & Coffee

Na Bar & Brood komen we de volgende Zwolse zaak tegen op nummer 36. Het gaat om Everyday Bread & Coffee. Het zaakje aan de Assendorperstraat wil het lekkerste en natuurlijkste brood en banket van Nederland verkopen. Maar met de koffie weten ze ook wel raad volgens de Misset jury: “Die americano die we voorgeschoteld krijgen, wauw!” om te vervolgen met: ‘Een prettige americano die soepel en smooth aanvoelt. Het pittige en krachtige karakter van espresso, maar de doordrinkbaarheid van een koffie. Zeer in balans.’

Trots op team en Zwolle

Eigenaar Tim Lubbers van Everyday Bread & Coffee aan de Assendorperstraat is dolbij met het behaalde resultaat. “Het is een fantastische, waanzinnig mooie teamprestatie. We zijn er echt heel trots op”, jubelt Lubbers, terwijl een volgende klant de zaak binnen loopt met een goede fles wijn. “Die fles is voor later vandaag, eerst koffie”, roept Lubbers, terwijl hij de zoveelste felicitatie in ontvangst neemt.

Lubbers is ook trots op Zwolle. “We staan met zeven Zwolse zaken in de top 100. Er zijn genoeg grotere steden die ons dat niet na doen”.

De Gillende Keukenmeiden

Het brons binnen de eervolle vermeldingen in Zwolle gaat naar De Gillende Keukenmeiden. De horecagelegenheid aan het Meerminneplein weet de jury te behagen en eindigt op plek 44. De jury roemt de goede sfeer met leuke en bevlogen medewerkers: “Ze zorgen hier voor een mooie beleving. Het is een feestje om hierheen te gaan!”

Andere Zwolse koffiezaken die de Koffie Top 100 haalden zijn Café Foye (In Odeon aan de Blijmarkt) (62), Holland Zwolle (Thorbeckegracht) (65), Chocolate Company Zwolle (Oude Vismarkt) (83) en Proefiz Zwolle (Diezerstraat) (98).

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button