KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zorgmaatje aan Huis regio Zwolle

Zwolle – Yvonne van der Veer is leidinggevende voor Zorgmaatje aan Huis regio Zwolle, met vele medewerkers.

Mantelzorgers, bijvoorbeeld familie of buren, zijn vaak te druk en overbelast. Dit zeggen ze niet, want ze helpen uit (naasten-)liefde. De hulpbehoevende zelf wil eigenlijk liever niemand ‘lastigvallen.’ Zo kan het gebeuren dat iemand in een sociaal isolement raakt of, zoals deze week in het nieuws, dagenlang op de grond ligt.

Zorgmaatje aan Huis onderscheidt zich door persoonlijk contact van begin tot einde. Landelijk hanteert zij dezelfde werkwijze. Wel zo duidelijk en vertrouwd. Zij is er niet voor de taak, maar voor de client. Iedere hulpbehoevende heeft een andere hulpvraag. Zij doet geen persoonlijke verzorging, maar is daarnaast wel breed inzetbaar. Dit kan zijn voor de huishoudelijke ondersteuning (geen wachtlijst) maar ook voor andere zaken zoals meegaan naar een afspraak of een spelletje doen.

De Zorgmaatjes worden zorgvuldig geselecteerd en werken vanuit hun hart. Yvonne streeft ernaar om voor de beste matching te zorgen. Voor een goede ondersteuning is het essentieel dat de hulpbehoevende en het Zorgmaatje een fijne klik hebben. Om dit te bereiken doet zij onderzoek naar de behoefte van de hulpbehoevenden en blijft zij ook persoonlijk betrokken.

Nu ook gecontracteerd door Zilveren Kruis, ONVZ en de Achmea groep. Er wordt vaak meer vergoed dan men denkt. Ook via wmo, wlz of pgb.

Gerelateerde artikelen

Back to top button