Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zonnige open dag bij Dahlia vereniging Rondom de Peperbus

Gisteren stelde de  Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuin aan de Leo Majorlaan weer open voor publiek. Tijdens de jaarlijkse opendag konden bezoekers een kijkje nemen op de tuinen en ook Dahlia boeketten kopen.

De open dag was een prima moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen in de tuin waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan. De tuin aan de Leo Majorlaan is dit jaar nog mooier geworden nadat deze is meegenomen in de renovatie van de ernaast liggende kinderboerderij in het park de Weezenlanden. Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom.

De bloemen van de bedden van de vereniging worden in augustus gebruikt om mooie stukken voor- en met bewoners van bejaardenhuizen te maken. Vanzelfsprekend doen de bloemen van de verenigingsbedden ook mee met landelijke dahlia wedstrijden en landelijke dahlia exposities. In het hoogseizoen bezorgt de Vereniging ook wekelijks boeketten dahlia’s bij verschillende maatschappelijke organisaties zoals het Leger des Heils, Brandweer, Ronald McDonald Huis en zorginstellingen.

Belangstellenden die meer willen weten over Dahliavereniging Rondom de Peperbus, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de Vereniging, via dahlia-inge@hotmail.nl, of een kijkje nemen op de internetsite van de vereniging

www.dahlia-zwolle.nl

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button