Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Zone.college start nieuwe opleiding Green design

Zwolle – Zone.college is in het schooljaar 2020-2021 gestart met de nieuwe opleiding Green design. Deze leidt mensen met een passie voor groen op tot creatieve en ondernemende ontwerpers. Professionals die ruimtes, gebouwen en events met behulp van bloemen en planten weten om te toveren tot sfeervolle en gezonde plekken om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.

“De toepassing van groen in en op gebouwen staat enorm in de belangstelling. Dit komt onder andere door de toegenomen aandacht voor de invloed van groen op het welzijn en de gezondheid van mensen. Maar ook door de toepassing van nieuwe technologie in de groene sector. In het werkveld is er daarom een groeien-de vraag naar ontwerpers die groen en creativiteit combineren en toepasbaar maken voor de samenleving”, zegt Bert Muskee, werkveldleider Green design.“

Verbreding

Waar de focus voorheen vooral lag op bloem-styling, richt de nieuwe opleiding Green design zich op vier domeinen: creativiteit, ondernemendheid, groene technologie en vitaliteit. Muskee “Studenten leren niet alleen mooie producten maken met planten en bloemen, maar ook slimme technische oplossingen bedenken om de groene wereld makkelijker en toegankelijker maken. Daarnaast leren ze hoe je de gezondheid van mensen positief kunt beïnvloeden met natuurlijke materialen.”

Opleiding

De studenten krijgen les van ervaren, betrokken en vernieuwende experts, die borg staan voor praktijk-rijk onderwijs. Zo krijgen studenten gastlessen van bloem-kunstenaars en bedrijven, gaan ze op excursie bij bedrijven en lopen ze verschillende stages. Ook de zakelijke kant komt aan bod. Er is veel ruimte om zich te specialiseren in een van de deelgebieden van het brede vakgebied Green design. De opleiding is gevestigd in Zwolle, wordt in BOL- en BBL-variant aangeboden en kan op verschillende mbo-niveaus worden gevolgd. In september start Zone.college met de eerste groep studenten.

Brancheorganisatie

Ook de VBW, brancheorganisatie voor de bloemisten is continu bezig met het versterken van de branche. Scholing en opleiding is een essentieel onderdeel om te komen tot betere vakmensen en nieuwe instroom in de branche. Daarom heeft de branche het kwaliteitskeurmerk ‘Floral Education Centre’ ontwikkeld. Hierbij staat nu de onderwijsinhoud en het leren in de praktijk centraal en is helemaal gericht op de bloemist van de toekomst. Zone.college tekende op 8 september 2020 voor het kwaliteitslabel van de VBW en mag zich nu officieel een ‘Floral Education Centre’ noemen.

Over Zone.college

Klimaat, energie, natuur, voeding, dierenwelzijn en leefbaarheid. Belangrijke maat-schappelijke vraagstukken, die vragen om goed opgeleide mensen, nieuwe technologie en nieuwe kennis. Zone.college verzorgt eigenzinnig, vooruitstrevend en praktijk-rijk groen onderwijs met persoonlijke aandacht. Naast vmbo- en mbo-onderwijs heeft Zone.college ook een uitgebreid aanbod van opleidingen en cursussen voor volwassenen en organisaties in de groene sector. Kijk voor meer in-formatie op www.zonecollege.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button