KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Zomers concert in Statenzaal

Zwolle – Op zondagmiddag 23 juni verzorgt het saxofoonorkest For Saxes Only een zomers optreden in de Statenzaal van Grand Café De Staatsman aan de Diezerstraat 80 in Zwolle. Het concert begint om 14:30 uur. De toegangsprijs bedraagt €12,00 per persoon en is inclusief een pauzedrankje.

Het concert is een goede gelegenheid om te genieten van jazzy muziek en een prachtige locatie. In de Statenzaal is ruimte voor 80 toeschouwers. Het is daarom raadzaam om een plaats te reserveren via de website van het Saxofoonorkest: https://www.zwolssaxofoonorkest.nl/informatie/concerten.html.

Traditie

For Saxes Only luidt de zomerperiode traditiegetrouw in met een concert. De statige Statenzaal is dit jaar een prachtige locatie om te genieten van zomerswingende melodieën zoals The Girl from Corsica, Lujon, en Las Castanuellas. En ook een funky uitvoering van de vijfde symfonie van Beethoven zorgt voor een swingende start van de zomer. Een saxofoonuitvoering van de Bolero zal bijdragen aan het ultieme zomergevoel.

Het Ensemble van het orkest speelt een aantal nummers van Gershwin, wiens Rhapsody in Blue 100 jaar geleden geboren is. De beide dirigenten van het orkest brengen in een duet een staaltje van hun kunnen ten gehore. Een middag dus met mooie muziek in een prachtige omgeving.

For Saxes Only

De twintig Zwollenaren die samen het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only vormen, brengen een zeer gevarieerd repertoire van klassieke muziek tot rock ‘n roll. In dit concert is daaruit een keuze gemaakt. Vlot en swingend dus, afgewisseld met melancholieke nummers.

De statenzaal

Het concert is een goede gelegenheid om de voormalige vergaderzaal van de provincie Overijssel te bewonderen. De Statenzaal is onderdeel van Grand Café De Staatsman. Het pand is tussen 1894 en 1904 gebouwd. Tot 1971 vergaderden de leden van Provinciale Staten in de zaal. De vergaderindeling is bij de verbouwing in 2023 in oude luister hersteld. Het gebouw is inmiddels een rijksmonument geworden. En dat betekent dat het complex van de voormalige provinciale griffie voorlopig blijft bestaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button