KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zing mee met de Online Johannes Passie!

Zwolle – Zangpedagoog Bert van de Wetering biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om online met de Johannes Passion mee te zingen. Een paar week geleden hoorde hij het slotkoor uit de Johannes Passion van Bach op de radio. Het ontroerde hem en hij dacht: het gaat toch niet gebeuren dat al die amateurs en professionals die met hart en ziel Bach willen zingen, dit nogmaals een jaar niet kunnen doen?

Hij heeft samen met Henri (technicus van Samen online Zingen) een geweldig plan bedacht om met professionele musici en amateurzangers, die allemaal passie voor Bach hebben, samen online de Johannes Passion van Bach uit te gaan voeren!

Unieke kans: Johannes Passie zingen met professionele musici!

Iedereen heeft nu de unieke kans om deel te zijn van de professionele uitvoering van de Johannes Passie door professionele zangers. Deze komen van het Nederlands Bach Consort (een nieuw ensemble met als artistieke leiding: Sytse Buwalda en Heleen Koele. Bert zingt hier zelf ook in mee) en de professionele instrumentalisten van het Combattimento. Al deze professionals houden met heel hun hart van de muziek van Bach. Ze zijn blij dat ze deze grandioze muziek weer mogen zingen en spelen en zo bij de mensen kunnen brengen.

Wanneer?

Ze streamen deze Johannes Passie op 2 april (Goede Vrijdag), ’s avonds om 20.00 uur. Zet die datum vast in je agenda. Daar wil je bij zijn.

Bachs muziek zal je ontroeren en verwarmen

Het woord passie, dat van het Latijnse woord ‘pati’ is afgeleid, gaat zowel over pijn als over plezier. Als je ergens passie voor hebt, dan heb je daar een intens verlangen of enthousiasme voor. Bijvoorbeeld voor zingen :-). Passie gaat ook over lijden. De muziek van Bach laat deze beide betekenissen op zo’n fantastische manier horen, dat je meegevoerd wordt.

Bach ontroert je, het heelt pijn, het is troostrijke, hartverwarmende muziek. En tegelijk is het muziek vol vreugde. De muziek danst, verlicht en is vol liefde, compassie! In de Johannes Passie van Bach kan ieder mens zich herkennen: het gaat over lijden en overwinning, wreedheid en compassie, verraad en trouw, pijn en verlichting, heling. En vooral ook over liefde, licht, en leven!

Er zijn twee opties om mee te doen met zingen. Bekijk ze op https://zingalsvanzelf.nl/zangtrainingen/online-johannes-passie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button