Nieuws uit ZwolleTweede Kamer verkiezingenVoorpagina

Zetel bijna zeker voor Zwolse Stadsbakker: Arend Kisteman verruilt bakkersvak voor pluche

Zwolle – Zwolle krijgt er mogelijk een tweede VVD-Kamerlid bij. Arend Kisteman, de eigenaar van de Stadsbakkerij aan de Blijmarkt, staat op de 23e plek van de kandidatenlijst. Volgens de laatste prognose haalt de VVD 24 zetels, waardoor Kisteman een zetel in het parlement kan bemachtigen. De enige onzekerheid is nog dat de prognose omlaag wordt bijgesteld en dat er nog voorkeurstemmen zijn uitgebracht op een lager geplaatste kandidaat.

13 jaar Stadsbakker

Kisteman heeft al meer dan 13 jaar een eigen bakkerij aan de Blijmarkt in Zwolle. Daarnaast is Kisteman al jaren actief in de bakkersbranche en het midden- en kleinbedrijf. Hij is onder meer commissaris bij het Nederlands Bakkerij Centrum, voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging, lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland en voorzitter van de stichting Bakkracht.

Kisteman zal, als hij naar Den Haag vertrekt, dan wel een directeur moeten aanstellen voor zijn bakkerij, want hij mag niet meer zelf de leiding hebben als hij Kamerlid wordt. Hij blijft wel eigenaar van het bedrijf.

Thom van Campen

Naast Kisteman is Thom van Campen, die al sinds 2021 in de Tweede Kamer zit, zeker van een zetel. Hij staat op nummer 14 van de VVD-lijst en houdt zich bezig met landbouw, natuur, stikstof en voedselveiligheid. Van Campen was eerder raadslid en fractievoorzitter in Zwolle.

Nicole Temmink

Voor Nicola Temmink van de SP ziet het er minder rooskleurig uit. Zij moet waarschijnlijk haar zetel inleveren, omdat haar partij terugvalt van 9 naar 5 zetels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button