KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

ZAC herfsttoernooi

Zwolle – Op woensdag 20 oktober was er een voetbaltoernooi op de velden van ZAC en op vrijdag 22 oktober stond er een schaaktoernooi op het programma. Deze toernooien zijn georganiseerd voor basisschoolkinderen uit Zwolle-Zuid. Er deden vijf fanatieke scholen mee, namelijk de Ichtus, Octopus, Montessori, de Ark en de Markesteen.

Om te beginnen bij voetbal waren bij groep 5/6 de jongens van Montessori de winnaars. Bij de jongens van groep 7/8 won de Ichtus de beker en bij de meiden van groep 7/8 ging de Ark er met de beker vandoor.

Bij het schaken won bij groep 5/6 Ethan. Bij groep 7/8 won zijn zus, Sophie. Beide leerlingen van de Octopus. De drie gewonnen teams bij voetbal en de twee gewonnen spelers bij schaken hebben een beker ontvangen. Daarnaast viel er een wisselbeker te winnen voor de school die over het gehele toernooi het best gepresteerd heeft. Deze beker is gewonnen door de leerlingen van de Ichtus.

De toernooien zijn georganiseerd door drie studenten van de Calo Windesheim in samenwerking met de voorzitter van voetbalvereniging ZAC. Het doel was om ook overdag fanatieke en enthousiaste sporters te vinden op het sportpark Jo van Marle. Dit was een succes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button