Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

YMCA Jeugdwerk start Join Us groepen in Zwolle

Maak vrienden bij Join Us

Zwolle – Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 11% van de jongeren zich vaak erg alleen. Dat zijn zo’n 275.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om andere jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join us is er vanaf nu ook voor deze jongeren in Zwolle.

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de Zwolle start vanaf mei 2023 twee groepen voor jongeren tussen 16 en 20 jaar oud en 20 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en houden. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens deze avonden zijn er ervaren begeleiders vanuit YMCA Jeugdwerk aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Altijd jezelf zijn

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. ‘Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.’ Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. ‘Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.’

Kom erbij. Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join Us is ook actief in gemeentes als Tilburg, Twenterand, Dordrecht, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

In gemeente Zwolle start YMCA Jeugdwerk met Join Us. De eerste bijeenkomsten vinden plaats op 11 mei (16-20 jaar) en 17 mei (20-25 jaar) in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button