Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jongeren van Onderwijsroute enjij organiseren en bedenken Festival Nemia – 27 en 28 mei

Van lasergamen tot Caribisch kinderconcert

Zwolle – Een festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar, geheel gehouden door VO-leerlingen van Onderwijsroute &jij. Dat is Festival Nemia op 27 en 28 mei in Zwolle. Het festival zit stampvol kinderdoe-activiteiten en programmeert daarnaast The Flying Acrobats, Caribisch kinderconcert Bon dia, vertelvoorstelling De Koning van Katoren, Hiphopkindershow Frenk de Slak en komisch acrobatenduo Diego&Joanes.

Nemia is gratis toegankelijk, want cultuur en kunst zijn van iedereen! www.festivalnemia.nl

Naar school gaan buiten school. Dat is Festival Nemia. De leerlingen van Onderwijsroute &jij bedachten en organiseerden de afgelopen maanden een heus festival dat zal worden gehouden in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle tijdens Pinksteren. Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft zich verbonden met Onderwijsroute &jij van Openbaar Onderwijs Zwolle om zo deze art-based learning mogelijk te maken; een actieve, ontdekkende vorm van leren. Nemia heeft als thema de Hanze. Het is één van de eerste activiteiten van het Hanzejaar in Zwolle.

Stampvol spannende en grappige kinderdoe-activiteiten

De leerlingen van Onderwijsroute &jij bedachten alle activiteiten en organiseerden en maakten die ook. Het programma is gericht op families met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Er worden vijfduizend bezoekers verwacht. Nemia zit stampvol kinderdoe-activiteiten die prikkelen en uitdagen, sportief, spannend en creatief zijn. Denk aan een piraten-lasergame, het topografie-spel, een fotoexpositie over de Hanze en de makers van Nemia, de stormbaanwestrijd en de competitie krattenstapelen, de tokkelbaan en de grote glijbaan, de vrijeval-airbag, hotdogs bakken, slacklinen, de Hanzeshow en het longboard-game parcours.

Kinderconcert, hiphopkindershow, acrobaten en verteltheater

Zaterdagochtend begint Festival Nemia direct goed met de adembenemende The Flying Acrobats en hiphopkindershow Frenk de Slak van rapper Rico, waarna alle kinderdoeactiviteiten losbarsten. Speciaal ingekocht is verteltheatervoorstelling De Koning van Katoren door meesterverteller Eric Borrias; die speelt zaterdag en zondag in de grote theatertent. Caribisch kinderconcert Bon Dia wordt gehouden op het grote muziekpodium op zondagochtend. Op de circuspiste vind je Diego&Joanes, het komische acrobatenduo uit Frankrijk.

Festivaltijden: 12.00 tot 18.00 uur.

Burgerschap en ondernemerschap

Het project Nemia is opgezet vanuit het idee dat leren ook buiten het klaslokaal kan plaatsvinden, heel goed zelfs. Meedoen, zelf doen, en gaandeweg iets nieuws leren, dat is het credo. Het gaat zowel de school als het festivalplatform om actieve cultuurparticipatie en het opdoen van nieuwetijds-skills als burgerschap, persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. Vaardigheden en eigenschappen die kinderen hard nodig hebben om straks als volwassene hun rol te nemen in de maatschappij van de toekomst.

Vruchtbare samenwerkingen

Festivalplatform Zwolle Unlimited werkt voor Nemia nauw samen met Impacter Zwolle, Onderwijsroute &jij en studenten van Teachers’ College Windesheim die het leerproces begeleiden. Daarnaast zijn er studenten eventmanagement, vormgeving en design betrokken, van Cibap, Deltion, Landstede, Windesheim en Stenden.

Festival Nemia 27 en 28 mei

12.00-18.00 uur
www.festivalnemia.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button