Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Wordt de Vondeltunnel de blauw-witte toegangspoort tot het PEC Zwolle stadion?

De Vondeltunnel X PEC Zwolle

Zwolle – Wordt de Vondeltunnel de blauwe witte toegangspoort tot het stadion? De fietstunnel tussen de Wipstrik en Berkum is een vrij donkere en grauwe tunnel. Daar mag wel wat kleur op vindt Janiek Kwakkel, medewerker Events & Wedstrijdorganisatie bij PEC Zwolle. Ze plaatste daarom op de website Mijn Wijk van de gemeente Zwolle het idee ‘De Vondeltunnel X PEC Zwolle’ waarin ze oproept om te stemmen voor een muurschildering, met uiteraard veel blauw-wit.

Blauw-witte muurschildering

“In Zwolle vind je veel tunnels, waar het initiatief is genomen om deze te voorzien van kunst. De beste manier om een tunnel goed aan te pakken. Dit initiatief zouden wij daarom graag voort willen zetten in de Vondeltunnel.”, schrijft Janiek op de website. “De Vondeltunnel wordt door vele bezoekers van PEC Zwolle gezien als dé verbinding naar het stadion. Met beelden van PEC Zwolle en de blauw-witte kleuren van de stad, hopen wij de tunnel een nieuw gezicht te kunnen geven.”

 

Beelden van PEC Zwolle

Janiek pleit tegelijkertijd voor nieuwe, heldere verlichting. “Dit alles zal zorgen voor een veiliger gevoel bij de doorgang door de Vondeltunnel.” Wat betreft de invulling van de muurschildering moet het, wat Janiek betreft, van de hand komen van Zwolse kunstenaars. Al met al moet de muurschildering leiden tot een veiligere doorgang door de tunnel “terwijl je beelden van met name PEC Zwolle bewondert.”

De wijkbeheerder van de gemeente Zwolle ziet ook graag inbreng vanuit de wijk Wipstrik. Vind je een beschilderde tunnel een goed idee, wil je er aan meewerken of heb je aanvullende ideeën? Click dan op de button om op de website terecht te komen en een thumbs up te geven.

Stem op het initiatief

Gerelateerde artikelen

Back to top button