Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Wijk Holtenbroek tegen onrecht provincie Overijssel

Zwolle – Ook Holtenbroek hield een kater aan de nieuwe dienstregeling van de bussen over. Daarom namen bezorgde wijkbewoners het initiatief om de Actiegroep ‘Lijn 2 Holtenbroek per direct terug’ op te richten. Inmiddels heeft de groep contact gehad met wethouder Sloots, de wijkmanager de heer W.C. van Hattum en de wijkbeheerder mevrouw M. Wiegers. Van hen krijgen ze alle steun voor de actie. De actiegroep hebben in de wijk ook andere belanghebbenden benaderd; Driezorg voor de woonzorgcentra, de moskee en kerken. Zo probeert de groep de krachten in de wijk te bundelen.

Het gaat nu om een maatschappelijke behoefte in de wijk en dit is in het belang van alle wijkbewoners. Zelf voor bewoners die over een auto beschikken. Middels deze weg willen ze in het bijzonder de wijkbewoners van Holtenbroek van hen bestaan informeren. Ze hebben meer wijkbewoners nodig die zich bij de actiegroep willen aansluiten. De groep is begonnen met flyeren maar helaas kunnen ze niet alle adressen van een affiche voorzien. Graag doet de actiegroep een beroep op de wijkbewoners om mond op mondreclame te doen, degenen die hen willen steunen door de affiche op hun FB of Instagram te plaatsten kunnen dit opvragen bij ondergetekende opvragen. Graag komt de groep ook in contact met lotgenoten, in het bijzonder de buren uit Aa-landen om Zwolle breed kracht bij de actie te zetten.

Aangezien het beleid van provincie Overijssel onder leiding van gedeputeerde E. (Bert) Boerman (ChristenUnie), portefeuille Mobiliteit, in strijd is met het landelijk-/ EU-klimaat beleid is en met het oog op de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021, maakt de actiegroep ook een politieke issue van deze zaak. Nederland tekent het klimaatakkoord in Parijs, Europa zijn Co2 beleid naar boven bijstelde; De EU-klimaatwet: EP-leden willen 60% minder CO2-uitstoot in 2030 en de Rijksoverheid alles doet om de uitstoot van stikstof te verlagen, jaagt provincie Overijssel Zwollenaren de auto in.

De Rijksoverheid voert campagne om burgers bewust te maken van klimaat en milieu. Stimuleert ze de huizen goed te isoleren, het afval te scheiden, te kiezen voor schone duurzaam energie, overstappen naar elektrische auto’s en bij voorkeur gebruik te maken van het openbaar vervoer. Scholieren gingen vorig jaar voor het klimaat op de bres. Met zijn besluit stuurt provincie Overijssel de burgers totaal de andere kant op.

De actiegroep moedigt alle wijkbewoners aan om de online petitie ‘aanhoudende versobering busdienst Zwolle stoppen’ op busdienstzwolle.nl te tekenen. Hier volgen de contactgegevens van de actiegroep (i.o.):

Violet Roosberg: 06 1279 1884

Juliana van Thijs: julianamildred@gmail.com

Ramona Heyliger: 06 2752 1205

Gerelateerde artikelen

Back to top button