KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Wie wordt in 2023 de nieuwe Smartlappenkoning- of koningin van Zwolle

Zwolle – In 2023 is er natuurlijk ook weer een Smartlappenfestival. Dit jaar valt dat op 4 november. Zonder deelnemers geen Smartlappenfestival, dus vandaar de vraag: wie heeft er genoeg smart om in een liedje te stoppen? Wie doet er mee en laat zich kronen tot Smartlappenkoning- of koningin van 2023?

Om deel te nemen, schrijf je je eigen smartlap. Hierin moet een juiste hoeveelheid humor zitten en het belangrijkste ingrediënt: genoeg sentiment. Niet voor niks is ‘met een lach en een traan’ al sinds jaar en dag het motto. Het lied mag op een zelf gecomponeerde óf op een bestaande melodie gezongen worden. Alle deelnemers worden op 4 november begeleid door het zeer gewaardeerde en vooral professionele Smartlappentrio.

Vorig jaar heeft het Regenboogduo, bestaande uit Henk Siebenga en Jan Wanders, gewonnen. Met een fantastisch lied over de energietransitie, genaamd ‘de Mannen’. Met een overmacht aan stemmen, maar liefst 172, hebben zij de bokaal mee naar huis genomen. Wie doet hen dat dit jaar na?

De avond wordt, zoals altijd, gehouden in Odeon, in de mooiste zaal van Zwolle. Het Smartlappenfestival is elk jaar een lust voor het oog en soms een uitdaging voor het oor. Een mooier podium bestaat niet. Daarom is het steevast elk jaar uitverkocht. Op dit moment is er nog plek voor drie deelnemers. Wacht dus niet te lang!

Naast deelnemers zoekt het Smartlappenfestival nog vrijwilligers. Leuke mensen die de gasten verwelkomen met een drankje en de loten willen verkopen voor de beroemde en volop geprezen loterij. Om je op te geven als deelnemer of vrijwilliger, mail je naar theatersmart@gmail.com.

Informatie over het Smartlappenfestival Zwolle

www.smartlappenfestivalzwolle.nl
instagram: @smartlappenfestivalzwolle
facebook.com/smartlappenfestivalzwolle
twitter: @SmartlapZwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button