EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wie werkt er nog in de toekomst? Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil in gesprek met Zwollenaren

Zwolle – Zwollenaren worden uitgenodigd door het Ministerie van Sociale Zaken om mee te praten over betaald werk in de toekomst. Op 25 juni wordt daarvoor een bijeenkomst georganiseerd in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.  Het is één van de drie dialoogsessies in het land.  Eerdere bijeenkomsten waren in Den Haag en Eindhoven.

Wie werkt er nog in de toekomst?

Wie werkt er nog in de toekomst? Hebben we nog wel een vaste baan, en krijgt iedereen dezelfde kansen? Is er werk voor iedereen, en hoe moet de arbeidsmarkt van de toekomst eruit zien? Om hiervoor goed beleid te kunnen maken, wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over deze vragen in gesprek met inwoners van Zwolle en omgeving:

50 mensen

Tot vijftig mensen kunnen meepraten tijdens de bijeenkomst op maandag 25 juni, in de Nieuwe Buitensociëteit aan het Stationsplein in Zwolle. De bijeenkomsten zijn er voor iedereen: jong en oud, hoger en lager opgeleid, werknemer, werkgever, zzp’er en mensen zonder werk. Iedereen is van harte uitgenodigd om zich aan te melden via www.goedwerkdialoog.nl.

100 jaar SZW

De bijeenkomst in Zwolle is de laatste van een serie van drie dialoogsessies over werk in de toekomst, die wordt georganiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan van het ministerie van SZW. Tijdens bijeenkomsten in Den Haag en Eindhoven stonden onder meer het belang van blijvend leren en ontwikkelen en de invloed van robotisering centraal.

Betekenis betaald werk

In Zwolle gaan deelnemers met elkaar in gesprek over wie er eigenlijk nog werkt in de toekomst, en wat de betekenis van betaald werk is voor ons. Ook gaan ze samen zoeken naar mogelijke antwoorden op de ontwikkelingen die we zien. Moeten we bijvoorbeeld allemaal korter gaan werken – en het werk dát er is herverdelen – om zo iedereen gelijke kansen te geven? Of gaan we naar een samenleving toe waarin een betaalde baan voor iedereen niet langer het uitgangspunt is?

Na een inspirerende inleiding gaan de deelnemers zelf aan de slag met het thema, aan de hand van diverse creatieve werkvormen.

Meepraten? Aanmelden kan via de link.


Praktische informatie:

Locatie: Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle (tegenover het treinstation).
Datum: maandag 25 juni
15.00 – 15.30 uur: Inloop met mobiele expositie ‘100 jaar SZW: Goed Werk!’
15.30 – 17.15 uur: Inspirerende inleiding en aansluitend dialoogronde 1
17.15 – 18.00 uur: Diner
18.00 – 19.15 uur: Dialoogronde 2 en afsluiting
19.15 – 20.00 uur: Napraten tijdens de borrel

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Back to top button