BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Station Zwolle twee weken volledig gestremd: geen treinverkeer mogelijk van 30 juni tot 15 juli

Zwolle – Station Zwolle gaat de eerste twee weken van juli volledig op slot voor al het treinverkeer.  Door groot onderhoud aan het spoor is er sprake van een 16 dagen lange buitendienststelling van 30 juni tot en met 15 juli. Het gaat om de trajecten Zwolle – ’t Harde (Amersfoort), Lelystad en Meppel. Reizigers worden met bussen overgezet.

Groot onderhoud

Reden van de buitendienststelling is groot onderhoud. Zo wordt in deze periode een nieuw perron gebouwd op station Zwolle voor treinen van en naar Enschede. Ook wordt de treinbeveiliging rondom het station vernieuwd om grote storingen te voorkomen en worden de wissels aangepakt.

 

Verlegnd perron bij ’t Harde

’t Harde en Meppel

Treinen rijden niet verder dan de omliggende stations ’t Harde en Meppel. Van daaruit worden de passagiers met bussen vervoerd. Bij ’t Harde is eerder dit jaar al een verlengd perron aangelegd om de extra stroom aan reizigers op te vangen. Daar staan pendelbussen klaar. Ook in Meppel zijn maatregelen genomen. Naast de bestaande tunnel is onlangs een spoorbrug geplaatst, die de grote stromen reizigers vanuit de richtingen Leeuwarden en Groningen , snel naar de pendelbussen moet brengen.

Pendelbussen

De NS gaat tijdens de spits 200 bussen inzetten, op de rustige uren zullend dat er 125 zijn. In het weekend gaat het om 150 pendelbussen. De wijzigingen in de dienstregeling door deze buitendienststelling zijn vanaf 20 juni zichtbaar op de website van de NS.

Grote impact voor 30.000 reizigers

Zwolle is het tweede grote spoorknooppunt van Nederland. Dagelijks passeren 30.000 reizigers station Zwolle. Treinen rijden elk half uur af en aan vanuit acht richtingen. Steeds meer treinreizigers stappen hier op de trein, of maken een overstap. Met de stationssluiting begin juli krijgen dan ook duizenden reizigers te maken.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button