KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Wetland neemt 54 Zwolse woningen over

Zwolle –  Op 31 december 2020 neemt Wetland Wonen 54 huurwoningen in Zwolle over van Mooiland. Het gaat om 54 appartementen met lift aan de Backermarke en Wolthuismarke in Zwolle. In Zwolle hebben zij een groeiambitie voor sociale volkshuisvesting. Wetland Wonen zou daarom de logische partner voor de overname van deze woningen zijn. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis wil geven aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Maar nu kunnen ze niet overal voldoende thuis geven. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloten zij in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen. 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Wetland Wonen verhuurt ruim 3.500 woningen in de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Wetland Wonen zet hun vermogen optimaal in voor de volkshuisvesting en heeft de mogelijkheid en de ambitie om te investeren in Zwolle. Deze aankoop sluit hier goed op aan. Ze zoeken daarbij telkens de afstemming en samenwerking met hun huurdersvereniging, de Zwolse woningcorporaties en de gemeente Zwolle. Op deze wijze is de aankoop van de 54 woningen ook tot stand gekomen. Mooiland en Wetland Wonen hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. 

Mensen die graag een van deze woningen willen huren kunnen zich inschrijven op de woningzoeker. Daar worden deze woningen te huur aangeboden, wanneer een woning vrij komt. Dit is ook de website waarop meerdere woningcorporaties uit Zwolle en omgeving hun sociale huurwoningen aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button