KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Wethouder Spaans jureert de voorleeswedstrijd van de Montessorischool!

Zwolle – Op de Montessorischool aan de Energieweg in Zwolle-Zuid was het donderdagmiddag 13 oktober spannend tijdens de voorleeswedstrijd.

De winnaars van groep 5/6 en van 7/8 hebben allemaal twee minuten voorgelezen. De hele wedstrijd werd gepresenteerd door ‘huisradiomaker’ Siem! Aan de vier-koppige jury, onder leiding van Wijkwethouder van Zwolle-Zuid Arjan Spaans, de eer om de winnaars te kiezen. De voorleeswedstrijd is onderdeel van de Kinderboekenweek.

Heel Montessori… leest!

Op de Montessorischool besteedt men veel aandacht aan lezen met plezier, het liefst tegelijk met de hele klas, zodat het heerlijk stil is en iedereen zich kan ‘verliezen’ in een leesboek. Ze lezen dan bijvoorbeeld buiten of op een eigen gekozen plek in het lokaal. Soms is er overdag even tijd om je boek ook tussendoor te pakken. Want we weten allemaal hoe leuk lezen kan zijn!

Tijdens de voorleeswedstrijd hebben alle 212 leerlingen uit de midden- en bovenbouw op ‘De Blauwe Trap’ (een soort tribune in de school) hun klas- en schoolgenoten aangemoedigd. Julia is de winnaar en mag de school in 2023 gaan vertegenwoordigen bij de grote. Een hele mooie afsluiter van de Kinderboekenweek!

Gerelateerde artikelen

Back to top button