KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Ronald McDonald rally

Zwolle – Het blijft een prachtig gezicht en een heerlijk geluid. De ronkende motoren van klassieke auto’s. De ene oltimer is nog meer bijzonder dan de andere. Van oude bestelauto tot een lelijk eendje. Alles wordt uit de kast gehaald voor deze toer voor het goede doel.

Dit jaar werd in Deventer het startschot gegeven. Een startschot voor een toer door het mooie Overijssel. De route ging via Deventer, Steenderen, Oolde, Nijverdal en Luttenberg om vervolgens te traditiegetrouw te eindigen in Zwolle bij het Deltion College voor het diner en de cheque overhandiging aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle en dit jaar ook voor Intermezzo. Een super cheque van maar liefst €48.500 voor Ronald McDonald Huis Zwolle en €18.500 voor Intermezzo.

Geslaagde sportieve dag

Organisator Evert Leideman kijkt terug op een geslaagde en sportieve dag voor het goede doel met een geweldige opbrengst. “Het is ieder jaar weer spannend of alles goed verloopt maar het was weer top. Ook dit jaar konden deelnemers genieten van een hele mooie route en deden zij opdrachten via een speciale app om zoveel mogelijk punten te verdienen.

De meeste jaren werd de dag gestart vanuit Zwolle. Dit jaar ging alles net even anders en vertrokken de deelnemers vanuit POUW in Deventer. Een mooie route met stoppunten in Steenderen, een lunch bij Landgoed Oolde om vervolgens richting Nijverdal te rijden en via ‘de Luttenbergring’ koers te pakken naar het bekende eindpunt: het Deltion College in Zwolle.”

Veel animo

Manager Lianne Booijink van Ronald McDonald Huis Zwolle is ook meer dan trots en tevreden: “Het is zo mooi dat er zoveel animo is om mee te doen en dat er ieder jaar weer zoveel deelnemers zijn die zich inschrijven. Ook dit jaar weer een uitverkochte editie. Door deze steun vanuit de regio om mee te doen aan deze evenementen kunnen wij heel veel ouders helpen. Zij kunnen door deze steun in ons huis logeren en dicht bij hun zieke kind zijn die is opgenomen in Isala. Dat is heel waardevol.”

Pouw Automotive, EG Group, Campenaer Koffie en het Deltion College overhandigden samen met organisatoren Evert Leideman en Sjoerd-Jan Feenstra de cheque aan het Ronald McDonald Huis en Intermezzo. Feenstra is blij: “Met deze topopbrengst kunnen wij andere mensen helpen die het zo nodig hebben. Daar doen wij het voor. Samen.”

In de prijzen

Meedoen is in de eerste plaats om een bijdrage te leveren aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Maar ook alle deelnemers maakten kans om te winnen. De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar Bas van Kamperdijk en Erwin Berkhof. De eerste prijs van de tourklasse was voor JHendrik en Margriet Keizer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button