Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Werkgroep Binnenstad Duurzaam van start met eerste isolatie-acties

Zwolle – Na de succesvolle informatiebijeenkomst over isoleren in het najaar van 2019, presenteerde de Werkgroep Binnenstad Duurzaam op 20 februari haar eerste isolatie-acties voor bewoners van de Zwolle binnenstad. Vele bewoners trotseerden het gure weer. Er werden twee acties gepresenteerd: het dichten van kieren en naderen en het isoleren van vloeren met kruipruimten. Er werd informatie verstrekt en geselecteerde isolatiebedrijven presenteerden zich. Ook was het Energieloket van de Gemeente Zwolle present.

Met concrete acties wil de Werkgroep huiseigenaren ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Door deelname aan de isolatie-actie profiteren inwoners van gunstige prijzen en een kwalitatief goed aanbod voor isolatiemaatregelen.

Dichten van kieren en naden

Voor het dichten van kieren en naden ligt er het aanbod om tegen een aantrekkelijk tarief van € 150,- een thermostatisch onderzoek (m.b.v. een warmtemeter) door het gehele huis uit te voeren. De rapportage geeft een veelvoud van signalen, advies over te treffen maatregelen en te gebruiken materialen. Voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het dichten van kieren en naden, kunnen een beroep doen op de klussendienst 50/50.

Isoleren van vloeren

Voor het isoleren van vloeren met kruipruimte wordt gebruik gemaakt van twee leveranciers Isoprofs en Lenderink. De kortingen staffelen naar rato van het aantal deelnemers. Dus hoe meer deelnemers hoe hoger de korting. Door twee isolatie-acties te combineren, kan tevens gebruik worden gemaakt van forse subsidies. Bewoners ontvangen vervolgens een uitnodiging voor een woning opname in te plannen met het isolatiebedrijf. Kort na de woningopname ontvangen mogelijke deelnemers een persoonlijke offerte van het isolatiebedrijf en kan men besluiten of men meedoet met de actie.

Inschrijven

Voor beide acties kunnen binnenstadbewoners zich inschrijven. De actie ‘dichten van kieren en naden’ loopt tot en met 1 maart. Door het stijgen van de temperatuur moet de scan nog in maart worden gehouden. Vandaar deze korte inschrijfperiode.

De inschrijving van de vloerisolatieactie loopt iets langer door en wel tot en met 8 maart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button