Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Weer meer aanvragen voor kerstpakkettenactie, vrijwilligers gezocht

Zwolle – De Kerstpakkettenactie van Zwolle is echt een actie vóór en door Zwollenaren. Waar de actie in 2007 begon met 50 kerstpakketten, heeft de organisatie dit jaar de aanvraaglijn gesloten op 2.817 aanvragen voor kerstpakketten. De nood is hoog in Zwolle, maar ook dit jaar laat onze stad zich van haar beste kant zien. Met bijna 50% van alle klussen gevuld laat Zwolle zien hoe gul zij is met haar tijd en liefde. Daar wil jij toch ook deel van uitmaken?!

Voor zo’n 45% van de klussen zoekt de actie nog vrijwilligers. Sietske van der Herberg, woordvoerder van de actie: ‘We zamelen weer in bij de supermarkten door heel Zwolle en pakken samen met vrijwilligers de pakketten in tijdens twee gezellige inpakavonden in de Voedselbank. Geweldig dat in de decembermaand ruim 2.800 kerstpakketten hun weg naar de sociale minima in Zwolle vinden. Dit aantal groeit elk jaar en daarom is alle hulp van vrijwilligers hard nodig!’

Vooral het inzamelen in een supermarkt is een klus die nog vaak openstaat: 2 uurtjes waarin je de boodschappenlijstjes van KerstZwolle uitdeelt en boodschappen inzamelt in een supermarkt in je eigen wijk. Ontzettend leuk om bijvoorbeeld samen met iemand te doen!

Daarom: wie wil (en kan) nog twee (extra) uurtjes van zij of haar tijd geven aan de
Kerstpakkettenactie? Op vrijdag 15 december en op zaterdag 16 december worden van 8:00 tot 18:00 uur boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. Kijk op de klussenlijst op www.kerstzwolle.nl om te zien bij welke supermarkten nog plek is en schrijf u in! Natuurlijk zijn er ook nog andere klussen toe doen. Helpt u mee? De dank van de organisatie en de ontvangers van de kerstpakketten is groot!

Hou ook de Facebookpagina in de gaten voor updates en nieuwtjes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button