Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Waterschap WDO Delta zoekt nieuwe jeugdbestuurder Water

Zwolle – Omdat Anna Spijkervet de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt, zoekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een opvolger voor de functie van jeugdbestuurder. Iedereen tussen de 14 en 18 jaar kan solliciteren.

De jeugdbestuurder is de ‘jongerenambassadeur’ van het waterschap. Hij of zij wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert en denkt mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Dat is erg divers: van het versterken van dijken tot aan het schoonmaken van rioolwater en van het aanleggen van waterbergingen tot aan het vangen van muskusratten. Daarnaast werkt het waterschap aan maatregelen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en levert het een bijdrage aan duurzaamheid en de circulaire economie.

Momenteel is Anna Spijkervet uit Wanneperveen nog jeugdbestuurder van WDODelta. Waarom vindt zij het leuk om de waterjeugd te representeren? “Jongeren van vandaag zijn belangrijk voor het waterbeheer van morgen. Veel Nederlanders, ook jongeren, zijn zich er niet van bewust dat we in ons land veilig kunnen wonen, werken en recreëren op, in en rond water. Daar zorgt het waterschap allemaal voor. En iedere dag wordt er veel werk verzet om dat zo te houden. Door de veranderingen in het klimaat wordt water voor mijn generatie én de generatie daarna nóg belangrijker. Het is tof om in die waterwereld een rol te hebben en veel te leren.”

 

Vacature

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button