Mooi ZwolleNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wandeltip De Horte: ontdek de rode en de gele route op dit prachtige landgoed nabij Zwolle

Zwolle – Zin in een leuke winterwandeling op zondag? Dan is landgoed De Horte in Dalfsen, net buiten Zwolle, een aanrader.

Dit landgoed is de thuisbasis van Landschap Overijssel en heeft vele gezichten. Je kunt er genieten van verrassende doorkijkjes, strakke lanen en kronkelende paden.

Er zijn twee routes die je kunt volgen: de rode route van 4,5 kilometer en de gele route van 2,5 kilometer. De gele route is erg leuk met kinderen, want die is lekker kort en gaat langs een kronkelend watertje en de landgoedtuinen. Bij het kronkelende beekje kunnen ze op het oeverbankje klimmen en zweven boven het water.

De rode route is voor als je iets verder wilt lopen en meer wilt zien van het landgoed. Zo loop je langs prachtige authentieke boerderijen en huizen, langs waterpartijen en weiden met grazers en een kroezenboom. Ook met deze route kun je een  kijkje nemen in de tuinen van het Landgoed De Horte, met een mooie boomgaard en een mamoetboom. Via het bruggetje loop je zo de tuin in met de  oude kas met druivenplanten en de Engelse Landschapstuin.

Je kunt parkeren op de parkeerplaats van Landschap Overijssel aan de Poppenallee 39 in Dalfsen. Daar vind je ook het informatiebord met de routes.

Tip: neem voordat je vertrekt een foto van de route op het informatiebord. Zo weet je altijd hoe ver het nog is en of je ergens kunt afsnijden of verlengen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button