Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Nieuwe finish voor Salverda Bouw Ster van Zwolle

Zwolle – De Salverda Bouw Ster van Zwolle, de wielerklassieker waarmee het Nederlandse wielerseizoen ook in 2024 zal openen, eindigt dit jaar voor de deur van de meubelboulevard aan de Blaloweg in Zwolle. Met deze nieuwe finishlocatie wil de organisatie minder overlast veroorzaken en een spannendere finale naar Zwolle halen.

Ceintuurbaan is te druk geworden

“Al langer was de wens van de gemeente Zwolle om niet meer te finishen bij de Isala klinieken”, geeft bestuurslid Gerben Kroeze aan, die terugkijkt op een positief verloop van de editie van 2023 die Coen Vermeltfoort won. “De Ceintuurbaan is toch een drukke en belangrijke weg in Zwolle. Die kun je niet zomaar langdurig dichtzetten. Daarbij komt ook dat we geen andere activiteiten kunnen organiseren rondom die finish. Daarom zijn we in overleg gegaan met de gemeente en hebben we nu een geweldig alternatief gevonden waarbij we meer kunnen organiseren zonder dat we het verkeer tot last zijn.”

Voor Scania langs naar de meubelboulevard

De renners komen straks vanaf de Oude IJsselbrug en rijden dan over de Westenholtenallee over de Spoolderbrug om vervolgens rechtsaf te slaan naar de Hasselterweg waar de Voorsterbrug wacht. Dan is het nog één keer rechtsaf voor de laatste paar honderd meter naar de finish op de Blaloweg. Door bij de meubelboulevard te finishen en om Industrieterrein Voorst te rijden, wil de organisatie de maakindustrie van Zwolle laten zien. Kroeze droomt alvast: “Zie je het al voor je? Een helikopter in de lucht, rondom de IJsseltoren met Scania en al die andere bedrijven in beeld met op de achtergrond de IJssel! Geweldig!”

Zie je het al voor je? Een helikopter in de lucht, rondom de IJsseltoren met Scania en al die andere bedrijven in beeld met op de achtergrond de IJssel! Geweldig! Gerben Kroeze – Ster van Zwolle

 

 

Permanence bij Thorbecke Scholengemeenschap

Het evenement zal niet alleen de professionele wielersport benadrukken, maar ook de breedtesport binnen de gemeente Zwolle faciliteren. De Hanzerenners Zwolle zullen afwachtingswedstrijden organiseren, die open staan voor jeugd en senioren. De permanence zal plaatsvinden bij Thorbecke Scholengemeenschap, die erg enthousiast zijn over de samenwerking. “Zo verbinden we sport, opleiding, kennis en industrie”, zegt Jan Pap, schoolleider van Thorbecke Scholengemeenschap.

Een vluchter zou het nu eens wel kunnen halen Rik Jansen, speaker de Ster van Zwolle

 

De nieuwe finishlocatie zorgt niet alleen voor meer veiligheid voor de renners en minder overlast voor doorgaand verkeer maar hopelijk ook voor meer sportief spektakel. Door de lange wegen rondom Zwolle uit het parcours te halen, wordt de race uitdagender en spannender voor de renners en toeschouwers. “Een vluchter zou het nu eens wel kunnen halen”, zegt Rik Jansen, speaker van het evenement. “In andere jaren bleef er toch vaak een vrij grote, selecte groep over die samen voor de sprint gingen. Dat zou nu wel eens anders uit kunnen pakken”.

De Salverda Bouw Ster van Zwolle vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024 en zal als vanouds starten op het Grote Kerkplein in Zwolle.

Startlocatie blijft Grote Kerkplein in Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button