Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

VVD bezorgd over oplopende vertraging in woningbouw

Zwolle – Het woningtekort in Zwolle is groot en er zijn veel plannen om bij te bouwen. De VVD is bang dat het bij plannen blijft en dat de doelstelling van 1000 woningen per jaar niet wordt gehaald. De problemen die als oorzaak genoemd worden zijn er meerdere, zoals tekort aan mensen met expertise bij gemeenten, inflatie, stijgende bouwkosten en stikstof. Alle reden voor de VVD om aan het College te vragen of zij de bezorgdheid van de VVD deelt.

Woordvoerder Wonen Annemee van de Klundert: “Thuis is de plek waar jij je prettig voelt. Op elk moment in je leven moet je daarom een fijn huis kunnen vinden. Door de genoemde problemen, waardoor er veel te weinig bijgebouwd kan worden, lijkt een huis nog minder bereikbaar en betaalbaar te worden. We vinden dit een uiterst onwenselijke situatie en wij zijn benieuwd of het College het met de VVD eens is dat er geen ruimte is voor vertraging of uitstel voor de Zwolse woningmarkt met schreeuwende tekorten. De plannen die er liggen, zijn al te weinig om de huidige wooncrisis op te lossen, daar zijn minstens 15.000 nieuwe woningen voor nodig.  En er moet op kort termijn een keuze gemaakt worden waar we een nieuwe woonwijk willen vestigen, alleen dan kunnen we deze crisis het hoofd bieden”.

Onze zorgen over de vertraging in de bouw en het verstrekken van vergunningen voor de broodnodige woningen in Zwolle is groot, wij willen er zeker van zijn dat deze zorgen ook leven bij het College, vandaar deze wake-upcall -Van de Klundert

 

De VVD wil van het College weten of er in Zwolle ook sprake is van bouwprojecten die vertraging oplopen of erger nog waar sprake is van uitstel. En als dit zo is of het College aan kan geven wat daar de reden van is en wat het College eraan gaat doen dit zoveel als mogelijk te voorkomen of op te lossen. “Onze zorgen over de vertraging in de bouw en het verstrekken van vergunningen voor de broodnodige woningen in Zwolle is groot, wij willen er zeker van zijn dat deze zorgen ook leven bij het College, vandaar deze wake-upcall”, aldus Van de Klundert.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button