KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt stabiel AZSV

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen AZSV, dat stabiel meedraait in de bovenste regionen van de 4e Divisie D. De Zwollenaren doen het de laatste weken echter ook niet slecht en hebben bovendien wat recht te zetten tegen AZSV. Deze club boorde Berkum vorig seizoen op de laatste wedstrijddag een periodetitel door de neus.

“Dat was wel wat zuur, maar er is zeker geen wrok,” verzekert Berkum-verdediger Dennis Horstman. “AZSV is natuurlijk geen gemakkelijke tegenstander, uit én thuis, maar de laatste tijd zijn we qua resultaten wel vergelijkbaar. Het wordt dus een leuke uitdaging en we hebben er zeker vertrouwen in!”

Nieuwe trainer

AZSV, vorig seizoen geëindigd als vierde, doet onder de nieuwe trainer Martijn Beltman ook nu weer prima mee. Het laatste verlies dateert alweer van anderhalve maand geleden.  Toen gingen de Achterhoekers in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Quick ’20. Daarna ging het volle kracht vooruit en in de laatste competitiewedstrijd werd Pelikaan S met 3-0 opgerold. Benjamin Roters bracht de stand al snel op 1-0 en in de tweede helft verdubbelde hij de marge.

Met minder dan een kwartier te gaan schoot invaller Nick van Breugel de 3-0 binnen en was het duel beslist. Zeker toen Pelikaan door een rode kaart in de slotfase met een man minder verder moest.
AZSV rekende vervolgens in de eerste knock-outronde van de beker af met Bon Boys. Dat is een tweedeklasser die vorig seizoen verraste door de halve finale te halen. De Aaltenaren waren echter meer dan een maatje te groot en wonnen met 0-3, door de fouten van de thuisclub (inclusief een eigen doelpunt) efficiënt af te straffen.

Aansluiting

Berkum doet het de laatste weken heel wat beter dan tijdens de te wisselvallige start van het seizoen. In de laatste drie competitieduels werden zeven punten gepakt, waardoor de equipe van trainer Eduard Lindeboom aansluiting kreeg met de subtop. Twee weken geleden werd DETO, waar Berkum het eerder altijd uiterst lastig tegen had, in Zwolle met 2-0 aan de kant gezet, al moet daarbij worden aangetekend dat het de thuisclub zeker niet tegen zat. Nick Kleen strafte al heel snel een defensieve blunder bij de Tukkers af (1-0), waarna DETO steeds meer druk zette. Berkum bleef echter, mede door goed keeperswerk, overeind en gooide de wedstrijd in het slot toen Walter Dias Nzasi kort voor tijd voor de bevrijdende 2-0 zorgde.

Vorige week bereikte Berkum ook de tweede bekerronde door met 0-1 te winnen bij derdeklasser OWIOS, maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Berkum had wél het overwicht maar verzuimde, op een goal van Dean Vreugdenhil na, door te drukken.
Dat zal zaterdag tegen AZSV, nummer vijf van de ranglijst, dus beter moeten, ook omdat de Aaltenaren maar één punt meer hebben. Berkum weet echter maar al te goed dat AZSV altijd een taaie noot is om te kraken. Vorig seizoen verloren de Zwollenaren in Aalten met 2-0 en thuis zat er toen, tegen 10 man, niet meer dan een 1-1 remise in.

De wedstrijd Berkum-AZSV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Oscar van Hoof, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button