KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt ongeslagen Scherpenzeel

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen Scherpenzeel, dat vorige week nét naast het eerste periodekampioenschap in de 4e Divisie D greep. De ploeg uit de Gelderse Vallei is, als promovendus, echter nog steeds ongeslagen en presteert dus ook dit seizoen weer opvallend goed.

“Scherpenzeel is voor ons onbekend, maar gezien hun selectie en hun resultaten tot nu toe wordt het een pittige kluif,” verwacht Berkum-captain Marc van der Meulen. “Wij hebben wél aangetoond dat we tegen goede ploegen resultaten kunnen halen, ook afgelopen zaterdag weer bij Rohda Raalte. Daarop moeten we voortborduren.”

Kampioen

Scherpenzeel was vorig seizoen kampioen in de 1e Klasse D en verloor toen in 24 duels slechts één keer! Daarna zijn spelers gehaald van onder meer DVS ’33 en Sparta Nijkerk. Dit terwijl de selectie al voetballers met ervaring bij clubs als Spakenburg en IJsselmeervogels herbergde. Het keurkorps van trainer Koen Janssen denderde vervolgens ook in de 4e Divisie direct door naar een toppositie, want Scherpenzeel was tot vorige week koploper. De eerste periodetitel leek dus voor het grijpen, maar dat mislukte door een gelijkspel in eigen huis tegen het laag geklasseerde DETO.

In die wedstrijd bibberden de bezoekers al in de tweede minuut toen een schot van Lars ten Tije de DETO-lat teisterde. Na rust schoot Ten Tije in de korte hoek wél raak, maar daar bleef het lange tijd bij.  En in blessuretijd scoorde DETO zelfs de 1-1. Schrale troost voor de thuisclub was dat ook 1-0 niet genoeg was geweest voor de periodetitel. Daar ging Excelsior ’31 mee aan de haal. Scherpenzeel staat nu op de derde plek en heeft nog steeds aspiraties om mee te doen in de race om het kampioenschap. “Ik denk dat we daar wel de groep en de kwaliteiten voor hebben,” liet aanvaller Stijn Willigenburg zelfverzekerd weten aan dagblad De Stentor.

Remises

Berkum zette de laatste weken een aardige serie neer, waarbij wél opvalt dat de Zwollenaren nogal eens gelijkspeelden. In de laatste vijf competitieduels gebeurde dat drie keer. En in totaal heeft de ploeg van trainer Eduard Lindeboom met vijf remises de meeste puntendelingen in deze competitie op haar naam gebracht. Ook afgelopen zaterdag kwam er bij ‘subtopper’ Rohda Raalte een 1-1 gelijkspel uit de bus. Daar was men bij Berkum niet ontevreden over, zeker gezien het vertoonde spel.

In de eerste helft was Berkum zelfs de betere ploeg en de 0-1 ruststand. Dit door een doelpunt van Vince van den Anker, was dan ook verdiend. Na rust draaide de sterke thuisclub het spelbeeld wel wat om, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Raaltenaren niet tegen de solide opererende Berkum-defensie.
Berkum staat nu als zevende op de ranglijst en heeft wat aansluiting gekregen bij de subtop, maar de afstand tot de echte toppers is behoorlijk groot. Daar kan tegen Scherpenzeel wat aan worden gedaan, maar de Gelderlanders hebben laten zien dat ze niet gemakkelijk te bestrijden én te passeren zijn.

De wedstrijd Berkum-Scherpenzeel wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Marijn Pijnenburg, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button