KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar defensief sterk SDVB

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij SDV Barneveld, dat dit seizoen opvalt door zijn uiterst solide defensie. De Gelderse ploeg heeft met slechts zeven tegengoals in 11 duels de tot nu toe minst gepasseerde verdediging van de 4e Divisie D.

“SDVB is lastig te bespelen, terwijl wij te veel kansen nodig hebben om tot scoren te komen. Het is dus aan ons om dat nu te veranderen,” beseft Berkum-middenvelder Björn Bakker. “We creëren wel mogelijkheden, maar het is tijd dat we daar effectiever mee omgaan. We hadden meer punten kunnen en móeten pakken.”

Sterk wapen

SDV Barneveld eindigde vorig seizoen wat kleurloos als 11e, maar opende de nieuwe jaargang prima. De ploeg van trainer Dick Kooijman staat nu vijfde, waarbij de defensie een wel heel sterk wapen blijkt. VVOG kon als laatste, een maand geleden, een bres in de Barneveldse verdedigingsmuur slaan. Echter daarna won SDVB van TVC ’28 (0-2) en Be Quick 1887 (1-0). Ook vorige week slikten de Barnevelders bij laagvlieger DETO geen tegengoals, maar tot scoren wisten ze daar zelf ook niet te komen. Op de zware en moeilijk bespeelbare grasmat kreeg SDVB kansen maar schoten van Roy Bronkhorst en Coen Temminck bleven zonder resultaat. Dit terwijl aan de andere kant keeper Ruben van de Streek flink aan de bak moest om DETO van scoren te houden.

In blessuretijd leek SDVB toch nog op winst te kunnen komen toen Thimo Vink op de rand van het strafschopgebied werd getackeld. De vrije trap was echter nét buiten de 16 gegeven en ging ook nog eens over het DETO-doel.

Vaak gelijkspel

Berkum doet het ook zeker niet onaardig, maar speelde daarbij opmerkelijk vaak gelijk: liefst vier van de laatste zes duels liepen uit op een puntendeling. Dat was overigens geen schande, want bij de tegenstanders zaten de nodige hoofdrolspelers in de 4e Divisie D. Zo speelden de Zwollenaren twee weken geleden met 1-1 gelijk bij Rohda Raalte, nu derde op de ranglijst, en vorige week was het in Zwolle ook weer 1-1 tegen Scherpenzeel dat daarmee naar de tweede plek klom. In die wedstrijd namen de vlot combinerende gasten in de 38e minuut afstand, maar Berkum groeide in het tweede bedrijf en zette steeds meer druk. Scherpenzeel bleef lang op de been, maar enkele minuten voor het slot zorgde Dean Vreugdenhil alsnog voor 1-1.

Die verdiende gelijkmaker viel te laat voor Berkum om nog aanspraken te kunnen maken op de volle winst, tot lichtelijk ongenoegen van trainer Eduard Lindeboom, maar de ploeg liet opnieuw zien goed uit de voeten te kunnen tegen sterke tegenstanders.

Na het tegen Scherpenzeel verdiende punt staat Berkum nu als achtste op de ranglijst, met slechts drie punten achterstand op nummer vijf SDVB. De Zwollenaren weten echter dat ze het traditioneel lastig hebben tegen die opponent, die Berkum vorig seizoen twee keer in het stof deed bijten. Tijd dus om de rollen om te draaien!

De wedstrijd SDV Barneveld-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam, die op Sportpark Norschoten aan de Barnseweg 9 in Barneveld om 15.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button