KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum moet punten pakken tegen Pelikaan

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag, vanaf 13.00 uur, thuis de inhaalwedstrijd tegen Pelikaan S. De Zwollenaren moeten, na enkele remises, nu eindelijk punten pakken tegen de hekkensluiter van de 4e Divisie D. Met diethuiswedstrijd, Pelikaan S. tegenstander heeft Berkum bovendien een forse appel te schillen na hun zure nederlaag bij de Groningers eerder dit seizoen.

“Pelikaan heeft een vreemde ploeg. Soms gaan ze de bietenbrug op, maar ze zorgen ook voor verrassingen,” vindt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Wij hebben heel wat goed te maken tegen ze. Pelikaan heeft enkele spelers die altijd gevaarlijk zijn, maar als we alert blijven valt er zaterdag wel wat te halen voor ons.”

Zware tijden

Pelikaan maakt zware tijden mee. Nadat de ploeg van trainer Robbie Wentink de eerste periode nog nét boven de nacompetitiestreep afsloot liep het flink mis. In de tweede periode pakten de Groningers in zeven wedstrijden maar één schamel punt. Bovendien kregen ze enkele flinke afstraffingen te slikken. Daarbij kwam twee weken geleden de vernedering met 0-8 door Rohda Raalte wel héél pijnlijk aan.

Trainer Wentink legde daarom vorige week bij topper Scherpenzeel het accent zwaar op de verdediging. “Pelikaan S parkeert de bus,” kopte het Dagblad van het Noorden zelfs. Dat zorgde er wel voor dat de uitslag niet zo rampzalig was als tegen Rohda, maar punten leverde het niet op. Vóór rust liet Scherpenzeel de kansen liggen maar kreeg ook Pelikaan mogelijkheden via de altijd scherpe Omar Kavak. Diep in de tweede helft werd het echter 1-0 en toen een eigen doelpunt van Scherpenzeel maar nét werd voorkomen viel even later de 2-0.

Daarmee was het derde verlies op rij voor Pelikaan een feit en bleven de Groningers in bezit van de rode lantaarn.
Pelikaan mag echter nog niet worden afgeschreven, met spelers als Jan Hooiveld en Kavak als troeven. Daar kan Berkum van meespreken. Ondanks een flink overwicht en een hele serie kansen ging het team van trainer Eduard Lindeboom in augustus met 2-1 onderuit bij Pelikaan, waarbij vooral Kavak een hoofdrol opeiste.

Revanche

Er leven dus volop revanchegevoelens bij de Zwollenaren, maar ook hún resultaten zijn de laatste tijd niet denderend. Berkum verloor vlak vóór de winterstop op eigen terrein met 1-2 van het steeds verder oprukkende MASV en hervatte de competitie daarna met twee remises. De Zwollenaren mochten niet mopperen over de 1-1 bij Heino, dat met afstand de betere ploeg was, maar gaven vorige week twee punten weg door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen Buitenpost. De Friezen kwamen na rust, tegen de verhouding in, op 0-1 maar Lars Miedema bracht Berkum langszij. Toen Walter Dias Nzasi de thuisclub kort voor tijd op 2-1 zette leek de eerste driepunter in twee maanden nabij, maar in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker.

Berkum staat, met liefst negen remises in 17 duels, op de negende plek in de 4e Divisie D maar moet nu eindelijk punten binnen halen om niet in de gevarenzone te belanden. De wedstrijd Berkum-Pelikaan S wordt geleid door scheidsrechter Stan Endeman, die zaterdag op het ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button