KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

VV Berkum krijgt zware bekerklus bij Hercules

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag in de eerste kwalificatieronde voor de TOTO KNVB Beker bij USV Hercules in Utrecht en weet dat het niet eenvoudig wordt om daar succes te boeken. Hercules speelt, in de 3e Divisie A, een divisie hoger dan de Zwollenaren en heeft ook onlangs weer laten zien over een bijzonder sterke ploeg te beschikken.

Hercules miste vorig seizoen maar nét promotie naar de 2e Divisie, maar de ploeg van trainer René van der Kooij stuntte in de nacompetitie door IJsselmeervogels met 6-0 en 0-5 af te drogen. De voormalige grootmacht uit Spakenburg degradeerde daardoor voor het eerst in 80 jaar en dat kwam daar hard aan….

Aanloop

In de aanloop naar de nieuwe competitie heeft Hercules al de nodige oefenduels achter de rug, waarbij de ‘doelpuntenteller’ vaak flink opliep. Zo werden de eerste twee oefenwedstrijden, bij Sportlust ’46 en De Treffers, allebei met 2-3 gewonnen. Daarna volgde in eigen huis een 3-2 winst tegen HB Amsterdam, een team van profspelers die zonder contract zitten. In Utrecht was vervolgens Rijnsburgse Boys met 2-4 te sterk, maar afgelopen dinsdag volgde een sterk herstel. Hercules versloeg toen Eemdijk, vorig seizoen met overmacht kampioen in de 4e Divisie B, met 3-2, nadat de bezoekers de rust nog met een 0-2 voorsprong in waren gegaan.

Profs van PEC Zwolle

Berkum heeft een wat beperkter oefenprogramma achter de rug. De Zwollenaren verloren met 1-3 van Harkemase Boys en daarna met dezelfde cijfers van de profs van PEC Zwolle. De selectie van trainer Eduard Lindeboom gaf in dat duel lange tijd uitstekend partij en moest de derde tegengoal pas in de extra tijd toestaan. Afgelopen zaterdag won Berkum met 3-0 van MASV, komend seizoen één van de tegenstanders in de 4e Divisie D. Alle doelpunten vielen daarbij ná rust, toen de bezoekers hun goede niveau van het eerste bedrijf niet meer konden vasthouden.

Aftrap om 17.00 uur

Berkum, vorig seizoen winnaar van de Districtsbeker Oost, liet in de oefencampagne tot nu toe een stijgende lijn zien. De Zwollenaren weten echter dat het bij het gemakkelijk scorende Hercules een flinke opgave zal worden om de volgende ronde van de ‘grote’ KNVB-beker te gaan halen. De wedstrijd wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luuk Timmer, die op Sportpark Voordorp aan de Voorveldselaan 2 in Utrecht op het wat ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button