KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum bekert tegen ’s-Heerenbroek

Zwolle – VV Berkum speelt dinsdag in de tweede knock-outronde van de Districtsbeker Oost thuis tegen derdeklasser ’s-Heerenbroek. Diezelfde avond bekert het tweede elftal van Berkum uit bij de sterke hoofdmacht van vierdedivisionist Excelsior ’31.

Promovendus ’s-Heerenbroek doet het dit seizoen op de zesde plaats opmerkelijk goed in de 3e Klasse C en voetbalde daar de laatste weken de tegen de complete top-drie. De ploeg van trainer Freddie van den Burg won daarbij verrassend met 1-2 bij ZAC en speelde met 1-1 gelijk tegen Zwart-Wit ’63.

Verlies bij koploper

Afgelopen zaterdag verloor ’s-Heerenbroek echter met 3-2 bij Zeewolde, dat nu (met ZAC) gedeeld koploper is in deze klasse. De equipe van coach Van den Burg maakte het Zeewolde flink lastig maar vooral vóór rust wisten Jonno Pruim, Daan Boersma en Rob Henniphof hun kansen niet te benutten. Na rust kwam Zeewolde met wat mazzel op 1-0, waarna Bjorn Wezenberg de zaak weer rechttrok: 1-1. Zeewolde liep vervolgens uit naar 3-1, maar toen Jesper Wennemers de 3-2 scoorde was de spanning terug.

’s-Heerenbroek kreeg mogelijkheden om opnieuw gelijk te maken, maar slaagde daar niet meer in. Trainer Van den Burg stelde vast dat er meer in had gezeten. “Wél heb ik vandaag weer een team gezien dat het de bovenste teams moeilijk kan maken,” liet de oefenmeester weten aan de site van Brugnieuws.

Berkum 1 speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk bij SDV Barneveld. Dat was al de zevende puntendeling in 12 duels voor de ploeg van trainer Eduard Lindeboom en de vierde remise op rij. SDVB kreeg vóór rust meer kansen, maar Berkum kwam daarna sterk terug en had behoorlijk pech toen een fraai schot van Lars Miedema via lat én paal terug in het veld ketste. Het bleef zo bij een uiteindelijk terecht gelijkspel en Berkum blijft daarmee in de middenmoot van de 4e Divisie D.

Winnaar Districtsbeker

De Zwollenaren, vorig seizoen de trotse winnaar van de Districtsbeker Oost, hebben al meermalen laten weten ook nu weer ver te willen komen in het bekertoernooi. Dat een lager spelende ploeg zich daarbij echter niet eenvoudig opzij laat zetten werd Berkum vorige maand ingepeperd door OWIOS. In Oldebroek maakte die ploeg, die net als ’s-Heerenbroek uitkomt in de 3e Klasse C, het in de eerste ronde bijzonder lastig voor Berkum, dat uiteindelijk via een magere 0-1 winst met de schrik vrij kwam.

De bekerwedstrijd tussen Berkum 1 en ’s-Heerenbroek wordt dinsdagavond geleid door scheidsrechter Mike Blom, die op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af laat trappen. Het bekerduel van Berkum 2 tegen de hoofdmacht van Excelsior ’31 begint die avond op Sportpark de Koerbelt in Rijssen om 20.15 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button