KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum bekert dinsdag thuis tegen DETO

Zwolle – VV Berkum speelt dinsdagavond in de strijd om de Districtsbeker Oost thuis tegen DETO, een oude bekende die het de Zwollenaren vaak uiterst lastig maakt. De Tukkers hebben het in de competitie vooralsnog niet gemakkelijk, maar zullen nu ongetwijfeld alles geven voor een plek bij de laatste 16 van het bekertoernooi.

DETO draait in de 4e Divisie D nog niet echt soepel, al lijkt de ploeg van trainer Mark Looms de laatste tijd wat op te krabbelen. Zo werd er vóór de winterstop gewonnen van MASV en Pelikaan S en kwamen er daarna remises uit de bus bij Buitenpost en thuis tegen Longa ’30. In die laatste wedstrijd kwam Longa kort voor rust op voorsprong, maar direct na de hervatting zorgde Bas Postma voor de 1-1 einduitslag.

Blunder

DETO bereikte de volgende bekerronde in november door een 1-2 overwinning bij eersteklasser ASV Dronten, dat al na enkele minuten op 1-0 kwam. Na de rust ging ASVD alsnog onderuit via een penalty van Postma en een blunder van de Drontense keeper, die een hoge voorzet van Thom ten Hove in zijn doel liet verdwijnen.
In oktober won Berkum met 2-0 van DETO, dat toen nog echt in de hoek zat waar de klappen vallen. Nick Kleen scoorde al na drie minuten de 1-0, nadat DETO-back Hans Matti de fout inging. DETO gaf daarna lange tijd de toon aan maar slaagde er niet in Berkum-keeper Huib Veurink te passeren en vlak voor het slot velde spits Walter Dias Nzasi het vonnis over de bezoekers uit Twente: 2-0.

Geluk

Berkum is de laatste weken nog te wisselvallig. Na de winterstop speelden de Zwollenaren met veel geluk gelijk bij Heino (1-1), maar met de 2-2 thuis tegen Buitenpost kregen ze veel te weinig. Dias Nzasi scoorde toen kort voor tijd de 2-1 maar de ploeg van trainer Eduard Lindeboom gaf in blessuretijd de winst uit handen.
Afgelopen zaterdag pakten de Zwollenaren eindelijk weer eens drie punten, al was de 1-0 winst tegen rodelantaarndrager Pelikaan S zeker niet overtuigend. Pas een kwartier voor tijd vond Dean Vreugdenhil een gaatje in de massief opgetrokken Pelikaan-defensie. Berkum kwam daarna nog goed weg toen aanvoerder Marc van der Meulen een zeker lijkende gelijkmaker van de Groningers voorkwam.

Niet eenvoudig

Berkum, dat vorig jaar de Districtsbeker Oost veroverde, had het ook in de vorige bekerrondes niet eenvoudig. In november plaatsten de Zwollenaren zich bij de laatste 32 door een 6-1 winst tegen ’s Heerenbroek. Zo simpel als die uitslag doet vermoeden ging dat echter niet, want de derdeklasser kwam na rust op 2-1 en was daarna enkele keren akelig dicht bij de gelijkmaker. Pas in de laatste 10 minuten bezweken de bezoekers en liep Berkum uit naar een geflatteerde monsterscore. Berkum weet dat ook DETO zich niet gemakkelijk laat slachtofferen en zal de mouwen dus op moeten stropen!

De districtsbekerwedstrijd Berkum-DETO wordt geleid door scheidsrechter Mitchell van Laar, die dinsdag op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button