112 nieuwsAssendorpBinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vuurwapen gevonden in Assendorp na schietincident Oude Vismarkt

Zwolle – De vier mannen die zondagavond werden aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij op de Oude Vismarkt zijn weer op vrije voeten. Ze hebben volgens de politie niets te maken met het incident.

Een bewoner van de Van Karnebeekstraat meldde later op zondagavond dat hij een vuurwapen in zijn tuin had gevonden. Het wapen is in beslag genomen. Momenteel onderzoekt de politie of dit wapen is gebruikt bij de schietpartij eerder die avond op de Oude Vismarkt.

Rond tien over acht kreeg de politie zondagavond een melding dat er bij een horecagelegenheid eerst gevochten en daarna geschoten zou zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse en kregen ondertussen meer informatie binnen over de mogelijke betrokkenen. Dat leidde tot drie aanhoudingen op de Elbertstraat en één op de Tuinstraat.

Na onderzoek bleek dat er geen sprake was van een vechtpartij. De vier aangehouden mannen waren na het incident gevlucht. Ze werden aanvankelijk verdacht van betrokkenheid. Ze werden daarom meegenomen. Uiteindelijk kon worden vastgesteld dat het viertal nergens mee te maken had. Ze zijn daarom weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt nog steeds en getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button