Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrijwilligers gezocht voor de Stoere Buitendag Zwolle

Op vrijdag 31 oktober 2014 organiseren Travers Welzijn en Natuur en Milieu Overijssel voor basisscholen de Stoere Buitendag Zwolle. Dit vindt plaats op de drie wijkboerderijen: De Eemhoeve, De Schellerhoeve en De Klooienberg. Wij zijn op zoek naar educatieve vrijwilligers die zelfstandig een programmaonderdeel willen begeleiden. Lijkt dit jou leuk? Meld je dan bij ons aan!

Ook in de herfst is buitenspelen leuk! De herfst is de tijd dat de bladeren van de bomen vallen, de kastanjes en eikels voor het oprapen liggen, egeltjes een overwinteringsnestje bouwen en de wind guur om je oren kan blazen. De herfst biedt uitdaging voor jong en oud. Met de Stoere Buitendag willen we kinderen en leerkrachten laten zien dat buitenspelen in de herfst heel leerzaam en leuk kan zijn. Ook willen we hen enthousiast maken voor de educatieve mogelijkheden op de wijkboerderijen.

Het stoere programma.
Het programma is voor alle leeftijden gelijk. De leerlingen doen alle drie de onderdelen in carrousel vorm. Een onderdeel duurt 30 minuten.

Buiten koken: we maken een soep met groente en kruiden uit de winter groente tuin en bakken broodjes boven het kampvuur.
Boerderijdieren in de herfst: we gaan op bezoek bij alle boerderijdieren op de wijkboerderij. Hoe zien de dieren er uit? Hebben ze al een wintervacht? Hoe voelt hun vacht eigenlijk? Wat eten de dieren? En hoe ziet hun poep er uit?
Herfst knutselen: We maken prachtige herfstknutsels van o.a. herfstbladeren, eikels en kastanjes en in het kader van Halloween een pompoenen lantaarn.
Iets voor jou?
Lijkt het jou leuk om betrokken te zijn bij de coördinatie van dit educatieve programma? Laat ons dit dan weten. Wij zijn per wijkboerderij op zoek naar een vrijwillige educatiecoördinator. Graag informeren we je over de functie en de taken. We organiseren bovendien vooraf een vrijwilligersbijeenkomst waarop je geïnformeerd wordt over het programma. Tijdens de Stoere Buitendag zijn er per groep leerlingen minimaal 3 hulpouders/leerkrachten aanwezig; dus je staat er beslist niet alleen voor.

Meer weten en aanmelden?
Vrijwilligers voor de Stoere Buitendag kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl of tel.nr (038) 4250993.

Gerelateerde artikelen

Back to top button