Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vrijwilligers gevraagd voor opruimen rivieren

Zwolle – De organisatie ‘Schone rivieren’ vraagt vrijwilligers voor het opruimen van de door overstroming getroffen gebieden in Nederland.

Door de overstromingen in Limburg, de Ardennen en de Eifel komt veel afval mee met de hoogwaterpiek in de Rijn en de Maas. Veel groepen en mensen bieden aan om te helpen met opruimen en willen zo snel mogelijk aan de slag. Dat is fijn, want alle hulp is welkom. Wel vraagt ‘Schone rivieren’ iedereen nog even te wachten. Het is nu nog te gevaarlijk. Wacht met in actie komen totdat Rijkswaterstaat, Waterschappen en terreinbeherende instanties aangeven dat het veilig is. Waarschijnlijk zal dat vanaf de week van 26 juli 2021 zijn. In de Biesbosch en mogelijk ook in andere natuurgebieden buiten Limburg kan men pas opruimen na het einde van het broedseizoen. Dat is op 15 augustus om te voorkomen dat broedende vogels worden verstoord.

‘Schone rivieren’ houdt iedereen op de hoogte via hun kanalen. Wie een opruimactie wil coördineren of mee wil helpen om de troep op te ruimen, kan hier zien waar en hoe dat veilig kan.

Als je gaat opruimen, wil je dan je foto’s met hen delen in de Facebookgroep van Schone Rivieren? Zo verzamelen ze gegevens over waar grote hoeveelheden zijn aangespoeld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button