KabelkrantNieuws uit Zwolle

Eerste treinen duiken de drive-under in op 24 juli

De werkzaamheden bij Herfte zijn bijna klaar

Zwolle – De werkzaamheden hebben twee jaar geduurd, maar het is zover! Morgen rijden de eerste treinen over het spoor richting Noord-Nederland. In Herfte heeft ProRail een drive-under gebouwd. Bij een dive-under gaat het ene spoor onder het andere door, zodat treinen elkaar vrij kunnen kruisen. Hierdoor hoeven treinen niet meer op elkaar te wachten. Daarnaast zijn er twee nieuwe sporen gebouwd.

De vernieuwingen moeten zorgen voor minder reistijd en minder vertraging. Voorheen moesten treinen vanuit Meppel en Emmen regelmatig op elkaar wachten, waardoor er vertragingen ontstonden. Door de aanpassingen delen de treinen niet langer meer hetzelfde spoor.

Verbreden perron 15 en 16

Zwolle is na Utrecht het grootste spoorknooppunt van Nederland. Daarnaast is station Zwolle het schakelpunt tussen Noord-Nederland en de rest van het land. Om het aantal reizigers goed op te vangen, zijn de perrons verbreed. Door alle aanpassingen kunnen er straks meer treinen aankomen en vertrekken.

Vanaf 24 juli rijden de treinen bij Zwolle weer. De werkzaamheden zijn nog niet helemaal klaar. In september zijn er nog wat werkzaamheden, onder andere aan de bovenleiding.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button