BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voormalige ‘wasserij’ van Dominicanenklooster wordt verbouwd

Zwolle – Het ‘Wasdom’ van het Dominicanenklooster wordt verbouwd. Het bijgebouw van het klooster aan de Luttenbergstraat wordt vertimmert tot kantoorruimte. Aannemer Nijhuis Bouw uit Zwolle gaat de klus klaren. Vrijdagmiddag tekenden de directeuren van beide partijen de bouwovereenkomst.

Directeur Nijhuis Bouw  (links) en Peter Pot, directeur Dominicanenklooster (rechts) tekenen het bouwcontract voor  de realisatie van 11 kantoorunits. 

Verbouwing Wasdom

Het ‘Wasdom’, een bijgebouw van het Dominicanenklooster, was van oorsprong de wasserij, drogerij en bakkerij van het klooster. Het is een gebouw met twee verdiepingen. Het afgelopen jaar werd de bovenverdieping gebruikt door studenten van de naastgelegen Hogeschool VIAA in verband met een verbouwing van hun schoolgebouw. De onderste verdieping is van 1997 tot 2013 in gebruik geweest als dak- en thuislozenopvang voor de gemeente Zwolle.

Directeur Nijhuis Bouw en directeur van het Klooster Zwolle, Peter Pot schroeven isolatiemateriaal aan de muur als starthandeling. Het gebouw zal na oplevering energielabel A krijgen.

11 kantoorunits

Het gebouw krijgt een nieuwe bestemming als kantoorruimte. In totaal komen er 11 kantoorunits in het complex .  Het geheel zal na realisatie het energielabel A krijgen.

Kantoorruimten in het klooster zijn niet nieuw. In het hoofdcomplex worden al verschillende kantoren verhuurd. Ze voorzien in de grote behoefte aan  kleine werkruimtes in Zwolle.

De huuropbrengst van de nieuwe kantoren draagt straks bij aan de kloosterorde. Het geeft de paters de mogelijkheid om te kunnen blijven leven in de gemeenschap van het klooster.

Gerelateerde artikelen

Back to top button