Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II met Darryl Lachman

Video: Evert Jan Pasman

Zwolle – PEC Zwolle speelt vrijdagavond alweer de twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer John van ’t Schip neemt het in het MAC3PARK stadion op tegen Willem II. De Zwollenaren verdedigen een minimale voorsprong van één punt op de Brabanders.

PEC Zwolle kan een nieuwe driepunter goed gebruiken. Afgelopen weekend werd er met 3-0 verloren bij Fortuna Sittard. De ploeg hoopt in de wedstrijd tegen de Tilburgers die nare smaak weg te spoelen. De laatste twee thuiswedstrijden bieden in ieder geval hoop. Excelsior werd met 2-0 verslagen en tegen Heracles Almelo werd na een prima tweede helft met 1-1 gelijkgespeeld. Bij een overwinning sluiten de Zwollenaren aan bij de grote middenmoot in de Eredivisie, die begint bij nummer zes VVV-Venlo en praktisch doorloopt tot en met FC Emmen, dat op een zestiende stek staat. Het verschil tussen die twee ploegen is slechts vijf punten.

Ook Willem II verloor het afgelopen weekend, op bezoek bij Ajax. Het seizoen van de Tilburgers is wisselvallig te noemen met goede resultaten tegen onder meer Heracles Almelo (5-0 zege) en Feyenoord (1-1), maar er waren ook nederlagen tegen PSV (6-1) en De Graafschap (2-1). Inmiddels wacht Willem II al acht wedstrijd op een overwinning. De laatste zege dateert van eind augustus. De kracht van de Brabantse ploeg ligt in de aanval. Met Fran Sol, Donis Avdijaj en Araz Özbiliz beschikt trainer/coach Adrie Koster over spelers die het net gemakkelijk weten te vinden. Na Fortuna Sittard is Willem II de meest scorende ploeg uit het rechterrijtje (17). PEC Zwolle scoorde tot nu toe het minst van allemaal samen met FC Groningen (10).

De laatste thuiszege van PEC Zwolle op Willem II is drie seizoenen geleden. Door doelpunten van Dirk Marcellis, Queensy Menig, Lars Veldwijk en Stef Nijland won PEC Zwolle met 4-1. De goal van de bezoekers werd gemaakt door Erik Falkenburg.

In de huidige selectie van PEC Zwolle zitten drie spelers met een verleden bij Willem II. Ruben Ligeon speelde er in het seizoen 2015/2016 en een jaargang later was Darryl Lachman actief voor de Tricolores. Ook Dico Koppers kent de Brabantse club goed. De verdediger stond er tussen 2015 en 2017 onder contract voor hij naar Zwolle kwam. Andere namen met een verleden bij beide clubs zijn onder meer Jaap Stam, Bert Konterman, Albert van der Haar, Niek Vossebelt, Stef Nijland en Rochdi Achenteh.

PEC Zwolle-Willem II begint vrijdagavond om 20.00 uur. De scheidsrechter van dienst is Richard Martens. Hij zal worden geassisteerd door Mark Strijker en Johan Hubers. Official is Jannick van der Laan. Dennis Higler is aangesteld als VAR, die wordt bijgestaan door Martijn Beijer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button