Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Zwolle – Hele goede zaken, dat deed PEC Zwolle afgelopen weekend in Almelo. Met een 0-2 overwinning op Heracles Almelo in de pocket, verliet het zaterdagavond het Polman stadion. Zes punten uit de eerste twee wedstrijden, een betere start van het jaar konden trainer/coach Jaap Stam en de complete Zwolse achterban zich niet wensen.

En zo kroop PEC Zwolle meer en meer op in de richting van de enorme middenmoot van de Eredivisie. Een middenmoot waarin iedereen van elkaar kan winnen en wekelijks de meest verrassende uitslagen voorbij komen. Emmen dat een punt pakt tegen PSV en zelfs drie bij VVV-Venlo, Fortuna Sittard dat Vitesse compleet verrast, Excelsior dat van De Graafschap wint, een week nadat de Superboeren Fortuna hadden overklast. Met de zeges op Feyenoord en Heracles Almelo doet ook PEC Zwolle volop mee in de strijd om een plekje in de veilige haven.

Waar de wedstrijd tegen Feyenoord in het teken stond van het debuut van Jaap Stam als hoofdtrainer in de Eredivisie, waren in Almelo alle ogen gericht op Kingsley Ehizibue. De rechtsback blies in de week voorafgaand aan het Overijssels onderonsje een transfer naar Serie A-club Genoa op het laatste moment af. De wedstrijd tegen FC Utrecht had in dat opzicht een rustigere aanloop, al vertrokken op de slotdag van de transfermarkt nog twee spelers (Ruben Ligeon en Mike Hauptmeijer) en zag Diederik Boer een overgang naar Cyprus afketsen.

Met FC Utrecht treft PEC Zwolle een tegenstander die de eerste twee wedstrijden dit jaar verloor. Het lukte de ploeg van Dick Advocaat zelfs niet om tot scoren te komen. Op bezoek bij AZ ging het met 3-0 ten onder en thuis tegen Willem II verloren de Domstedelingen met 0-1. Het was voor FC Utrecht de eerste keer dit seizoen dat het voor eigen publiek niet tot scoren kwam. Aanwinst Riechedly Bazoer, dé wintertransfer die in Utrecht meer aan spelen hoopt toe te komen, werd bovendien in de rust al om tactische redenen vervangen. Het hielp echter niet, want direct na de thee sloeg Willem II toe en die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven.

De afgelopen jaren heeft PEC Zwolle de handen vol aan FC Utrecht, zowel uit als thuis. Vorig seizoen werd er in het MAC3PARK stadion in de slotfase een punt gepakt, maar in de jaren daarvoor ging het juist in de slotfase vaak mis, zowel in competitieverband als in het bekertoernooi. Het seizoen 2016/2017 spande de kroon. Toen wist FC Utrecht door een benutte penalty van Sébastien Haller in de 91e minuut een punt mee te nemen uit Zwolle.

Drie maanden later in de beker was het Richairo Živković die in de 92e minuut toesloeg en de Blauwvingers uit het bekertoernooi knikkerde. Zondagmiddag krijgt PEC Zwolle een nieuwe kans om de punten in eigen huis te houden en, belangrijker nog, de opgaande lijn door te trekken. Lukt dat, dan wint PEC Zwolle niet alleen het derde duel onder leiding van Jaap Stam, maar is de trainer ook hard op weg om Ron Jans te evenaren, die zijn eerste vier duels als hoofdcoach van de Blauwvingers won.

Arbitrage

‘Team Kuipers’ heeft zondag vanaf 14.30 uur de leiding over PEC Zwolle – FC Utrecht. Dat betekent dat Björn Kuipers de fluit hanteert. Zijn vaste assistent-scheidsrechters zijn Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Official is Sander van der Eijk. VAR is Laurens Gerrets, die geassisteerd wordt door Hessel Steegstra.

Gerelateerde artikelen

Back to top button