Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Vanmiddag speelt PEC Zwolle in de zesde speelronde van de competitie tegen AZ.

Het elftal uit Alkmaar staat momenteel op de twaalfde positie met 6 punten uit vijf competitieduels. De Zwolse club heeft tot nu toe zes punten meer verzameld en bezet daarmee knap de tweede plaats in de Eredivisie. Bij AZ vond deze week een trainerswissel plaats. Marco van Basten koos er, mede vanwege lichamelijke ongemakken, voor om het hoofdtrainerschap in te ruilen voor een rol als assistent-trainer / coach bij AZ. De club is momenteel op zoek naar een opvolger van de voormalig international. Het duel gaat zondagmiddag om 14.30 uur van start en wordt gespeeld in het AFAS stadion in Alkmaar.

AZ – PEC Zwolle
21 september, 14.30 uur
AFAS stadion, Alkmaar

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide elftallen in Noord-Holland in een verdiende 2-1 overwinning voor AZ. Namens de Alkmaarse formatie scoorde Steven Berghuis (1-0) en Nemanja Gudelj (2-0) al vroeg in de eerste helft. PEC Zwolle deed via Mustafa Saymak even later nog wel iets terug, maar meer doelpunten scoorde de Zwollenaren niet meer. Eerder in dat seizoen verloor PEC Zwolle ook de thuiswedstrijd tegen AZ. Door een eigen doelpunt van Joost Broerse en een treffer van Nick Viergever werd het uiteindelijk 0-2 in het IJsseldelta stadion.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Mulder. Kun je niet aanwezig zijn? Blijf dan op de hoogte via het Twitterkanaal @peczwolle of bekijk de wedstrijd live op FOX Sports.

Gerelateerde artikelen

Back to top button