Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voetbalvereniging SVI ontvangt KNVB/ARAG Fairplay certificaat

Zwolle – Onder het toeziend oog van veel clubscheidsrechters en andere betrokkenen reikte de KNVB zaterdag het KNVB|ARAG Fairplay certificaat uit aan Voetbalvereniging SVI uit Zwolle Zuid. Het is daarmee de 89e club van Nederland met dit certificaat voor professioneel arbitragebeleid.

Foto © Wijnand Visser

Wat houdt het in?

Goede scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Zo dragen zij bij aan de kwaliteit van het voetbal. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten, stimuleren de KNVB en ARAG samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen.

18 nieuwe scheidsrechters in één jaar

Wijnand Visser, scheidsrechterscoördinator bij SVI, is druk met de begeleiding en opleiding van scheidsrechters en alles wat daar nog meer bij komt kijken. “Afgelopen jaar hebben we 18 nieuwe scheidsrechters binnengehaald. Allemaal mensen uit onze eigen gelederen. Dat is best veel. ” Ook is SVI actief om de jeugd  enthousiast te krijgen om scheidsrechter te worden. “We hebben nu twee jongens die dat super doen. Ze zijn 15 jaar. Eén daarvan heeft al een verdere KNVB opleiding gedaan. Dat zijn toch ook twee jongens die we verder willen brengen in dat vak.”

Jeugd en vrouwen

Ook ziet SVI nog veel meer mogelijkheden bij de vrouwen als het gaat om arbitrage. “Vandaag hoorde ik dat we maar 42 vrouwelijke scheidsrechters hebben in Nederland. ” zegt Visser. Hij wil hier iets aan doen. “Nu hebben we allemaal vaders die staan te vlaggen. Maar waarom moeten dat allemaal vaders zijn en geen vrouwen. Het is geen taboe maar onwetendheid. Wat moet je dan doen bij het vlaggen? ”  SVI wil daarom ook een opleiding gaan starten om  meer vrouwelijke grensrechters te krijgen op het veld.

Het professioneel arbitragebeleid bij SVI is  terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, de waardering en uitrusting van scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. Reden voor de KNVB en ARAG  om zaterdag het Fairplay certificaat uit te reiken aan de club. Het bordje Fairplay Zone prijkt binnenkort aan de muur bij het Sportpark de Siggels aan de IJsselcentraleweg in Zwolle Zuid.

Foto © Wijnand Visser

Gerelateerde artikelen

Back to top button