Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Voorbeschouwing Berkum – FC Zutphen

Berkum wil revanche tegen Zutphen

Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen FC Zutphen en de Zwollenaren weten dat ze na hun wanprestatie van vorige week heel wat goed te maken hebben.

“Het moet absoluut beter, die 4-1 die we afgelopen week om de oren kregen moeten we nu zo snel mogelijk rechtzetten. In eigen huis willen we natuurlijk sowieso de drie punten houden,” verzekert Berkum-keeper Dominic van Hoof. Voor hem heeft het komende duel een speciaal tintje omdat hij vorig seizoen nog voor Zutphen uitkwam.

Voortvarend

FC Zutphen had in 2014-2015 de nacompetitie nodig om degradatie te voorkomen maar is nu voortvarend van start gegaan. De nieuwe trainer Ron Olyslager, ex-prof bij De Graafschap, zette ondanks een groot aantal wisselingen in zijn selectie direct een goed draaiend team neer. “Zutphen heeft een aantal getalenteerde spelers uit de eigen jeugd bij het eerste gehaald en er zijn ervaren jongens van andere clubs teruggekomen. Alles bij elkaar is het een goede mix,” weet Dominic van Hoof.

Vorige week won FC Zutphen met 2-0 van Vroomshoopse Boys, al had men volgens eigen zeggen bij beide goals niet over geluk te klagen. Bij de eerste van Edilson Coelho liet de scheidsrechter doorspelen na een Zutphense overtreding en de 2-0 viel toen een vrije trap van Jesse Bickes via een Vroomshoopse verdediger in de kruising vloog. Daarmee bleef Zutphen ongeslagen, met twee overwinningen en één remise, en de ploeg staat nu op een keurige vierde plaats in de 1e Klasse D.

Akelig mis

Berkum ging dit seizoen uitstekend van start met twee overtuigende overwinningen en presteerde ook prima in het KNVB-bekertoernooi door ten koste van twee topklassers de derde ronde te bereiken. Vorige week ging het echter akelig mis toen de Zwollenaren met 4-1 werden afgedroogd door KHC, dat daarmee de koppositie in 1D overnam. Berkum kwam in Kampen al snel op achterstand en van het goede spel dat de Zwollenaren in de voorgaande duels lieten zien was daarna niets meer te bespeuren. “We wisten natuurlijk dat het bij KHC vorig seizoen ook helemaal mis was gegaan en de motivatie was er echt wel, maar werkelijk alles zat tegen. Er lukte vorige week helemaal niets bij ons: de aannames, de eerste passes en ga zo maar door. Daar heeft KHC goed van geprofiteerd,” kijkt Berkum-doelman Van Hoof terug.

Zevende plek

Berkum tuimelde door die nederlaag terug naar een zevende plek op de ranglijst, met zes punten uit drie wedstrijden. Daarmee staat de ploeg van trainer Willem Brouwer nu onder FC Zutphen, dat een punt meer pakte in evenveel duels. Bij winst in eigen huis kan Berkum de Zutphenaren dus weer voorbij steken en dat moet extra motivatie voor de thuisclub opleveren.

De wedstrijd Berkum-FC Zutphen staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Back to top button