Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Voorbeschouwing WVF – Sparta Enschede

WVF zal moeten scoren tegen Sparta Enschede

WVF wacht na 3 wedstrijden op de eerste overwinning van het seizoen.

Twee nederlagen en een doelpuntloos gelijkspel zijn geen resultaten om over naar huis te schrijven. Zeker als je in deze 3 wedstrijden niet weet te scoren mag je eigenlijk ook niet klagen. Je kunt allerlei tactische plannen bedenken, maar het blijft simpel, om te winnen moet je wel doelpunten maken en voor een overwinning moet je minimaal een keer vaker scoren dan de tegenstander. Simpeler kan het niet zijn, je maakt het jezelf alleen wel makkelijker als het lukt om te scoren. Het hoeft niet mooi, lelijke doelpunten kunnen ook heerlijk zijn, als het net maar gaat bollen.

Het zelfvertrouwen binnen het team zal dan uiteraard groeien. We weten dat WVF bezig is met de opbouw van een (bijna) geheel nieuwe ploeg en dat dit tijd kost en daar kunnen doelpunten en een overwinning het proces aanzienlijk versnellen. Immers het scoren van doelpunten en het winnen van wedstrijden zorgt voor het nodige zelfvertrouwen bij de spelers. De tegenstander van zaterdag Sparta Enschede wist van de 4 gespeelde wedstrijden er 2 te winnen en staat met 7 punten en staat daarmee op een zesde plaats. Bovendien weet Sparta het net wel te vinden, het scoorde afgelopen zaterdag maar liefst 5 keer in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Deto uit Vriezenveen.

Wellicht is er op de training aandacht geschonken aan dit probleem en zullen de ballen er ongetwijfeld uit alle hoeken in het doel verdwenen. Hopelijk weet de ploeg van Freddy Smit het net zaterdag wel te vinden om zo de eerste overwinning van het seizoen veilig te kunnen stellen. De gasten uit Enschede mogen dat best een keer voordoen hoe je moet scoren. Daarna moet het de beurt aan WVF zijn om minimaal 1 keer vaker te scoren dan Sparta. Zo simpel kan voetbal zijn.

We hopen dat het de jongens lukt om aan deze opdracht te kunnen voldoen. Dat geeft veel zelfvertrouwen en voetbalt makkelijker. Voetballend doet WVF voor de meeste ploegen niet onder, nu nog scoren en de weg omhoog kan ingezet worden. We hopen dan ook op een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij de thuisclub minimaal een keer vaker weet te scoren dan Sparta Enschede zodat WVF de drie punten in Westenholte weet te houden.

De wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 uur op sportpark de Weide Steen.

Back to top button