Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

(Voetbal) Be Quick zinkt weg in Vriezenveens moeras

Zwolle – Be Quick heeft een slechte beurt gemaakt bij de start van de tweede seizoenshelft. Uit bij Deto ging het team van Arnie Pot met 2-0 ten onder. De ploeg kon ook geen aanspraak maken op een beter resultaat, daarvoor bracht het te weinig.

Deto was er alles aan gelegen om tegen Be Quick op gewoon gras te spelen en niet op kunstgras. Door deze preparatie was Be Quick de klos: lang gras, met een zompige grasmat. Dat was niet in het voordeel van Be Quick, maar toch opent de roodzwarte formatie redelijk in Vriezenveen. Dat ziet trainer Arnie Pot ook: “Het probleem zat zeker niet in de openingfase. Toen speelden we redelijk.” De eerste kans is desondanks wel voor Deto, maar Jerry van Staa schiet de bal over het doel. Een minuut later is het woord aan Be Quick als Mark Meijer twee spelers passeert. Het schot mist echter ruimschoots doel.

Daarna zakt Be Quick langzaam weg. Arnie Pot: “Vooral voorin miste ik het gif om het de tegenstander moeilijk te maken, want kansen om iets te doen waren er wel.” Be Quick ontsnapt vooral in de 29e minuut als uitblinker Lesley Nahrwold alleen voor keeper Van Dijk verschijnt. Pot:” Bij ons verdween langzaam aan het gevaar uit het spel en bij hun zag je dat ze op dit veld steeds beter uit de voeten kwamen.” Be Quick haalt met hangen en wurgen de pauze. Rutger Minkjan haalt de bal nog eens van de doellijn. Daardoor kan het keurkorps van Be Quick nog met een 0-0 stand aan de thee.

Ook na de pauze krijgt Be Quick de bal niet meer echt aan het rollen. De spelers glijden weg of zakken weg. Bovendien valt een diepe bal nog wel eens stil in het lange gras. Pot: “In de pauze hoop je dat je de zaak nog een keer kunt opporren, maar ik proefde te veel gelatenheid.” Het is een kwestie van tijd en dan moet het doelpunt van Deto wel vallen. Hierbij zijn twee uitblinkers aan Vriezenveense zijde betrokken: de goede actie van Qays Shayesteh en het doelpunt van Lesley Nahrwold in de 55e minuut: 1-0. Arnie Pot: “Je moet natuurlijk ook zeggen dat die twee jongens die bij het doelpunt zijn betrokken geen slechte spelers zijn.”

Dat Be Quick op dat moment nog de wedstrijd gaat winnen lijkt onwaarschijnlijk. Yordi Veldman, Cas Duiker en Jeroen Horstman vallen in maar kunnen het spelbeeld niet echt meer veranderen. Trainer Pot: “Ik vind ook dat we vandaag te weinig gebracht hebben, de grasmat kun je niet de schuld geven. We hebben elkaar in het veld gewoon te weinig geholpen.

In de 71e minuut zal het voor Be Quick nog wat somberder worden. Eric van Beek krijgt een bal tegen zich aan. Hoewel de afdruk van de bal op de borst zichtbaar is en niet op de arm wijst de scheidsrechter toch naar de stip. Oude Booijink schiet vervolgens de 2-0 binnen. Pot concludeert na 90 minuten voetbal: “ Snel onze spullen pakken en gauw naar huis.”

Aanstaande vrijdagavond komt Be Quick opnieuw in actie. Thuis zal WVF de tegenstander zijn. De aanvang is om 20.00 uur.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek (81. Jeroen Horstman), Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay, Talha Ozen, Roan Admiraal (61. Yordi Veldman), Sander Aarten, Mark Meijer (64. Cas Duiker) , Rob Huisman

Gerelateerde artikelen

Back to top button